Terwijl de uitstroom van BTC aanhoudt, blijven instellingen optimistisch over Cardano en Ether

De afgelopen week bleef de institutionele instroom naar altcoin-beleggingsproducten toenemen. Voor Bitcoin (BTC) echter was het een ander verhaal. CoinShares, institutionele vermogensbeheerder, identificeerde een totale instroom van $ 24 miljoen naar op altcoin gebaseerde beleggingsproducten, in het rapport “Digital Asset Fund Flows Weekly” van maandag., waarbij.

De tweede opeenvolgende week van instroom naar altcoin-fondsen wordt gemarkeerd door de kapitaalstromen. Hierbij stegen investeringen in altcoin-producten met 14,3% in vergelijking met de 21 miljoen dollar van vorige week. Met een wekelijkse instroom van $ 17,2 miljoen die op ETH gebaseerde producten boekten, was Ether (ETH) de favoriete troef onder institutionele beleggers.

Producten die Ether en andere altcoins volgen, vertegenwoordigen nu 32% van de totale activa onder beheer (AUM) van de sector, merkte het rapport op. Dit is slechts 3% minder dan het record van midden mei van 35%. Een wekelijkse instroom van 10,1 miljoen dollar werd geboekt door op Cardano gebaseerde institutionele fondsen. Dit komt neer op 32% van de totale altcoin-instroom van de week.

Nu houden op Cardano gebaseerde instrumenten gecombineerd 0,15% van het kapitaal vast in crypto-investeringsproducten. De anticipatie op de Alonzo-upgrade van het netwerk op 12 september wordt aangemerkt als te hebben geleid tot de sterke stijging van de instroom van Cardano (ADA). Met de Alonzo-upgrade zal het project hierbij voor het eerst smart contract-functionaliteit lanceren.

Met respectievelijk $ 1,5 miljoen en $ 2,7 miljoen zagen ook de op Polkadot en Solana gebaseerde fondsen een instroom. Bitcoin Cash (BCH) is voor activa onder beheer in gerelateerde fondsen nu overtroffen door Solana (SOL) met $ 16 miljoen. Solana staat op de negende plaats in termen van AUM terwijl de BCH-fondsen genoegen moeten nemen met de 10e plaats.

Het rapport merkte op dat Bitcoin-producten blijven uitstromen, ondanks het bullish momentum rond altcoins. Voor de periode leden de Bitcoin-producten een verlies van $ 3,8 miljoen. De Bitcoin-producten hebben zo gedurende veertien van de afgelopen 16 weken een uitstroom geboekt. Het eigen Bitcoin-fonds van CoinShares zag de afgelopen week de zwaarste verliezen met een uitstroom van $ 14,5 miljoen als gekeken wordt naar de prestaties van fondsuitgevers.

Met $ 14,1 miljoen zag de ETC-uitgifte de grootste instroom.

Het bericht Terwijl de uitstroom van BTC aanhoudt, blijven instellingen optimistisch over Cardano en Ether verscheen eerst op CryptoClan.