Terwijl de uitstroom van BTC aanhoudt, blijven instellingen optimistisch over Cardano en Ether

De afgelopen week bleef de institutionele instroom naar altcoin-beleggingsproducten toenemen. Voor Bitcoin (BTC) echter was het een ander verhaal. CoinShares, institutionele vermogensbeheerder, identificeerde een totale instroom van $ 24 miljoen naar op altcoin gebaseerde beleggingsproducten, in het rapport “Digital Asset Fund Flows Weekly” van maandag., waarbij.

De tweede opeenvolgende week van instroom naar altcoin-fondsen wordt gemarkeerd door de kapitaalstromen. Hierbij stegen investeringen in altcoin-producten met 14,3% in vergelijking met de 21 miljoen dollar van vorige week. Met een wekelijkse instroom van $ 17,2 miljoen die op ETH gebaseerde producten boekten, was Ether (ETH) de favoriete troef onder institutionele beleggers.

Producten die Ether en andere altcoins volgen, vertegenwoordigen nu 32% van de totale activa onder beheer (AUM) van de sector, merkte het rapport op. Dit is slechts 3% minder dan het record van midden mei van 35%. Een wekelijkse instroom van 10,1 miljoen dollar werd geboekt door op Cardano gebaseerde institutionele fondsen. Dit komt neer op 32% van de totale altcoin-instroom van de week.

Nu houden op Cardano gebaseerde instrumenten gecombineerd 0,15% van het kapitaal vast in crypto-investeringsproducten. De anticipatie op de Alonzo-upgrade van het netwerk op 12 september wordt aangemerkt als te hebben geleid tot de sterke stijging van de instroom van Cardano (ADA). Met de Alonzo-upgrade zal het project hierbij voor het eerst smart contract-functionaliteit lanceren.

Met respectievelijk $ 1,5 miljoen en $ 2,7 miljoen zagen ook de op Polkadot en Solana gebaseerde fondsen een instroom. Bitcoin Cash (BCH) is voor activa onder beheer in gerelateerde fondsen nu overtroffen door Solana (SOL) met $ 16 miljoen. Solana staat op de negende plaats in termen van AUM terwijl de BCH-fondsen genoegen moeten nemen met de 10e plaats.

Het rapport merkte op dat Bitcoin-producten blijven uitstromen, ondanks het bullish momentum rond altcoins. Voor de periode leden de Bitcoin-producten een verlies van $ 3,8 miljoen. De Bitcoin-producten hebben zo gedurende veertien van de afgelopen 16 weken een uitstroom geboekt. Het eigen Bitcoin-fonds van CoinShares zag de afgelopen week de zwaarste verliezen met een uitstroom van $ 14,5 miljoen als gekeken wordt naar de prestaties van fondsuitgevers.

Met $ 14,1 miljoen zag de ETC-uitgifte de grootste instroom.

Het bericht Terwijl de uitstroom van BTC aanhoudt, blijven instellingen optimistisch over Cardano en Ether verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo