Binance legt SEPA betalingen (voorlopig) compleet aan banden binnen de EU

13-07-2021 Terwijl de koersen weer aardig rood kleuren vandaag heeft Binance een ook al niet al te fijne mededeling voor haar Europese klanten. Het schortte kort geleden al SEPA overboekingen binnen de EU op en nu komen daar ook opnames bij. Daarmee is het complete SEPA verkeer van- en naar Binance toe vanaf nu (tijdelijk) niet meer mogelijk. Binance werkt aan een oplossing. Eerder schortte Binance ook al betalingen via Ideal op.

SEPA is een makkelijke en veilige manier om betalingen mee te doen en dit was ook de meest gebruikte manier waarmee Europeanen betalingen en opnames deden via Binance. Daarmee treft het zowel Binance als de Europese burger hard. Betalingen en geldopnames kunnen nog wel gedaan worden via een debet- of credit card.

De reden waarom Binance het complete SEPA betalingsverkeer opschort komt doordat Clear Junction, de firma die het SEPA betalingsvekeer met Binance regelde heeft besloten deze stop te zetten. Het faciliteert vanaf nu geen betalingen in GBP of EUR meer en ook de opnames zijn stil gezet. De reden waarom Clear Junction de SEPA facilitatie aan banden legt is doordat de Britse financiële toezichthouder The Financial Conduct Authority (FCA) een waarschuwing publiceerde over Binance. De exchange mag geen ongereguleerde activiteiten op Brits grondgebied meer uitvoeren (o.a. handel in Futures en Opties). Na deze waarschuwing voelden 2 grote Britse banken (Barclay’s en Santander) zich ook al genoodzaakt om het betalingsverkeer met Binance stil te leggen.

Een goed alternatief voor Binance is Bitvavo. Deze exchange van Nederlandse makelij accepteert zowel SEPA alsmede IDEAL betalingen. Registreer jezelf vandaag nog via onderstaande link en betaal voor de eerste 1000 euro geen handelskosten.

Meld je aan bij Bitvavo en profiteer van het welkomstcadeau!