Zwitserse uitwisseling noteert ADA terwijl Coinbase Pro AVAX toevoegt

Lykke Wallet, een in Zwitserland gevestigd platform voor digitale activa, plaatste een tweet waarin vermeld werd dat het Cardano aan haar lijst met verhandelbare crypto-activa toevoegt

De Zwitserse uitwisseling Lykke kondigde eerder deze week aan dat het Cardano’s native token ADA op het platform heeft genoteerd. Zoals in het persbericht van de uitwisseling uitgelegd werd, kunnen Lykke Wallet gebruikers commissievrij in crypto handelen. Het Zwitserse FinTech bedrijf biedt hierbij ADA in handelsparen met BTC, CHF, ETH, EUR, GBP en USD aan.

De wallet gebruikers moeten echter wel eerst de KYC verificatie voltooien voordat ze van de commissievrije handel kunnen genieten. Richard Olsen, de CEO van Lykke, reageerde op de notering en meldde dat het zal meehelpen bij het opzetten van veel sterkere partnerschappen om zo nog meer gebruikers te bedienen. Hij beschreef de beslissing verder als op het pad naar een betere bruikbaarheid van blockchain te zijn om zo de financiële ruimte opnieuw te definiëren.

“De ADA notering is een belangrijke mijlpaal voor onze community die nu gratis in ADA kan handelen. We zijn geïnspireerd door Cardano’s toewijding aan wetenschappelijke nauwkeurigheid en uitmuntendheid. Deze notering vormt de basis voor een diepere samenwerking die de grotere community kan dienen om zo het volledige potentieel van blockchain te ontsluiten…”

Elders bevestigde een recente blogpost van Coinbase afgelopen woensdag dat Coinbase Pro haar gebruikers nu toestaat om voor inkomende AVAX overdrachten transacties in Avalanche’s AVAX token te verrichten. De uitwisseling moet nog de orderboeken voor de drie handelsparen AVAX-USD, AVAX-USDT en AVAX-EUR lanceren, en deze uitrol zal in post-only, limit-only en volledige handelsfasen opgesplitst worden. De uitwisseling verduidelijkte tevens aan haar gebruikers dat Coinbase Pro enkel een ondersteuning voor C-Chain AVAX tokens zal bieden.

“Coinbase Pro ondersteunt enkel C-Chain Avalanche (AVAX) tokens. […] Het verzenden van Avalanche op P-chain of X-chain of andere activa naar een Coinbase Pro wallet zal tot een permanent verlies leiden”, aldus het bericht.

De aan de Nasdaq genoteerde uitwisseling voegde hieraan toe dat het zich het recht voorbehoudt om de handel erin op te schorten als men van mening is dat de nieuwe orderboeken bij de beoordeling van Coinbase Pro niet aan bepaalde essentiële marktvereisten voldoen. Zelfs na deze aankondiging moet AVAX het Coinbase-effect nog voelen, een opleving dat tokens in prijs doet stijgen wanneer ze door de uitwisseling genoteerd worden. In plaats daarvan is het token binnen een beperkt bereik van eigenaar blijven eranderen.

De notering, waarbij Coinbase zich bij Binance en BitPanda aan de AVAX lijst van uitwisselingen toevoegt, werd door Avalanche geprezen. Als reactie op het nieuws onthulde een Twitter bericht dat de notering de toegankelijkheid van het token voor meer gebruikers zal vergroten.

“AVAX is nu beschikbaar om naar Coinbase Pro te verzenden. De handel zal naar verwachting morgen, 30 september, op of na 9 AM PT beginnen. Deze notering vergroot de toegankelijkheid van Avalanche voor een bredere groep gebruikers, waaronder die in de Verenigde Staten”, vermeldde het bericht.

The post Zwitserse uitwisseling noteert ADA terwijl Coinbase Pro AVAX toevoegt appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo