Zweden betaalt 1,3 miljoen euro in Bitcoin aan veroordeelde drugsdealer

Wie zegt dat criminaliteit niet loont? (Red: wij, ga a.u.b. niet de criminaliteit in) De Zweedse regering bevindt zich in een gekke situatie waarbij ze voor 1,3 miljoen euro aan bitcoin moeten uitbetalen aan een veroordeelde drugsdealer.

Tegen toenmalige koers

Juridisch gezien zal het vast kloppen, maar het blijft raar. De Zweedse officier van justitie had in de rechtbank besloten dat de schuldige op het moment van veroordeling zijn bitcoin moest worden ingenomen, tegen de toenmalige koers in fiat-valuta.

Waarde van 130 duizend euro

Twee jaar geleden werd de man door een Zweedse rechtbank veroordeeld voor het illegaal verdienen van 36 bitcoins via online drugsverkoop. Toch had Tove Kullberg, destijds zijn aanklager, de equivalente waarde van de bitcoin in fiat gebruikt om de zaak te bekostigen. De rechtbank oordeelde daarom dat de man moest worden beroofd van zijn illegaal verdiende bitcoin tegen de toenmalige waarde van 1,3 miljoen Zweedse kronen (130 duizend euro).

Door stijging 33 bitcoin over

In de periode na de veroordeling en gevangenschap van de man was zijn cryptovoorraad zo gewaardeerd dat de Zweedse handhavingsautoriteit, belast met het veilen van die 36 bitcoin, slechts 3 BTC hoefde te verkopen om aan de eisen van de rechtbank te voldoen.

Korte tijd later explodeerde de koers van bitcoin. Begin april 2019 was één bitcoin ongeveer 4.000 euro waard, vandaag is dat ongeveer 40.000 euro.

Daarom is er nu een overschot van 33 BTC en deze hebben ongeveer een waarde van 1,3 miljoen euro tegen de huidige bitcoin koers. Volgens de wet moet dit aantal terug worden gegeven aan de eigenaar. In een gesprek met de Zweedse radio zei Kullberg dat de manier waarop ze ervoor koos om haar zaak te beargumenteren, achteraf ‘op veel manieren ongelukkig was […] Het heeft geleid tot gevolgen die ik op dat moment niet kon voorzien.’

Wat hebben we geleerd?

Kullberg:

‘De les die hieruit moet worden geleerd, is om de waarde in Bitcoin te houden, dat de winst van de misdaad 36 Bitcoin moet zijn, ongeacht welke waarde de Bitcoin op dat moment heeft.’

Kullberg benadrukte ook dat naarmate cryptocurrency steeds breder wordt toegepast, autoriteiten er goed aan zouden doen om te investeren in het onderwijzen van hun personeel in de details van de industrie. ‘Hoe meer we het kennisniveau binnen de organisatie verhogen, hoe minder fouten we zullen maken.’ En gras is groen.

Als de veroordeelde crimineel weer op vrije voeten is, dan hoeft hij door de stijgende koers zijn oude beroep niet meer op te pakken.

The post Zweden betaalt 1,3 miljoen euro in Bitcoin aan veroordeelde drugsdealer appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo