Zwaar weekend voor Bitcoin, koers keldert naar $42100

17-05-2021 Wat over het algemeen een niet al te spannend crypto weekend leek te worden met vooral veel zijwaartse beweging van Bitcoin ging het gisteravond dan toch los. Bitcoin en de meeste altcoins maakte na opnieuw een tweet van Elon Musk een flinke duikeling en de koers van Bitcoin duikelde naar een koers van $42100. Dat is de laagste Bitcoin koers in zo’n 3 maanden tijd. Ook o.a. Ethereum kreeg flinke klappen en daalde tot $3100. Momenteel laten de crypto’s iets van herstel zien, maar na enkele weken op een rij een groene start is de start van deze week erg rood.

Menig crypto liefhebber had natuurlijk het liefst een andere start van de week gezien maar met een nieuwe all time high dit weekend voor Cardano was het niet helemaal kommer en kwel. Cardano passeerde zaterdagnacht voor het eerst de $2 dollar om gisteren zelfs bijna de $2.50 aan te tikken ($2.48). Daarna kelderde de prijs van Cardano tot net iets boven de $2 als gevolg van de Bitcoin crash. Momenteel ligt de koers rond de $2,15. Desondanks nog steeds een hele positieve prijsontwikkeling voor Cardano (ADA).

Of Bitcoin nu de bodem heeft bereikt of dat het nog verder gaat zakken gaan we meemaken de komende weken. Maar om de magische grens van $100000 te gaan bereiken dit jaar zoals vele analisten voorspellen heeft Bitcoin nog een lange weg te gaan. Maar het is nog geen reden om te panikeren. Zulke correcties zijn heel normaal in een bullmarkt en het is ook niet gek na de explosieve prijsstijging van Bitcoin en de altcoins die het de afgelopen maanden heeft doorgemaakt dat het even pas op de plaats moet maken.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo