Zijn Amerika en China verantwoordelijk voor stijging bitcoin en cryptocurrency’s?

Bitcoin, Cosmos (ATOM), Ethereum en vrijwel alle andere coins staan vandaag in de plus nadat angst de markt de afgelopen dagen in zijn greep hield. Er zijn twee mogelijke redenen waarom alle koersen stijgen: het Chinese Evergrande sloot een deal om schulden af te lossen en de Amerikaanse centrale bank gaf aan door te gaan met het huidige monetaire beleid (lees: moneyprinter goes brrrr).

Evergrande heeft grote rol op sentiment markt

De afgelopen dagen zagen er totaal anders uit, en dat komt volgens de meeste analisten door het mogelijke faillissement van het Chinese onroerendgoedbedrijf Evergrande. Velen vreesden namelijk dat de val van Evergrande, of zelfs het niet kunnen terugbetalen van schulden, een wereldwijd domino-effect zou kunnen hebben op  de financiële markten.

Het bedrijf zegt een akkoord te hebben bereikt met binnenlandse houders van hun bedrijfsobligaties, vandaag zouden ze namelijk rente moeten uitbetalen over al deze uitstaande obligaties. Het gaat om een lening met een rente van 5,8 procent die in september 2025 vervalt. Het verschuldigde bedrag is 232 miljoen yuan, omgerekend bijna 30,6 miljoen euro.

Het bedrijf moet tot het einde van dit jaar nog omgerekend 570 miljoen euro aan rentes betalen. In dit bedrag is ook de 71 miljoen euro meegenomen die vandaag eigenlijk betaald zou moeten worden (rente en leningen). Normaal gesproken is er een aflossingsvrije periode van 30 dagen voordat een gemiste betaling op een obligatie technisch gezien een wanbetaling zou worden. Evergrande heeft samen met de obligatiehouders voorkomen dat ze technisch gezien hun verplichtingen niet na zijn gekomen.

Obligaties en rente in VS

Daarnaast kwam er ook nieuws van de andere kant van de wereld. De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (FED), Jerome Powell, zei dat de centrale bank van plan is zijn huidige niveau van maandelijkse obligatieaankopen voorlopig voort te zetten. Powell zei ook dat een renteverhoging op zijn vroegst pas in 2022 doorgevoerd zou kunnen worden. Het ironische is dat BTC juist gebouwd is om afstand te nemen van dit monetaire beleid, maar dat de bitcoin koers hier wel garen bij spint.

SEC vecht met cryptomarkt

Om nog even in de Vereingde Staten te blijven, afgelopen week zei Gary Gensler spraakmakende dingen over cryptocurrency’s. Hij is de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en hij wil dat  de toezichthouder cryptocurrency’s en stablecoins hard aanpakken. Hij sprak hierover met The Washinton Post en vergeleek tijdens het interview de cryptomarkt met het wilde westen en denkt niet dat cryptocurrency’s op lange termijn de rol van particulier geld kunnen vervullen. Ook vergeleek hij stablecoins met pokerchips in het casino.

En dit alles om ‘consumenten’ te beschermen.

The post Zijn Amerika en China verantwoordelijk voor stijging bitcoin en cryptocurrency’s? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo