Zijn Amerika en China verantwoordelijk voor stijging bitcoin en cryptocurrency’s?

Bitcoin, Cosmos (ATOM), Ethereum en vrijwel alle andere coins staan vandaag in de plus nadat angst de markt de afgelopen dagen in zijn greep hield. Er zijn twee mogelijke redenen waarom alle koersen stijgen: het Chinese Evergrande sloot een deal om schulden af te lossen en de Amerikaanse centrale bank gaf aan door te gaan met het huidige monetaire beleid (lees: moneyprinter goes brrrr).

Evergrande heeft grote rol op sentiment markt

De afgelopen dagen zagen er totaal anders uit, en dat komt volgens de meeste analisten door het mogelijke faillissement van het Chinese onroerendgoedbedrijf Evergrande. Velen vreesden namelijk dat de val van Evergrande, of zelfs het niet kunnen terugbetalen van schulden, een wereldwijd domino-effect zou kunnen hebben op  de financiële markten.

Het bedrijf zegt een akkoord te hebben bereikt met binnenlandse houders van hun bedrijfsobligaties, vandaag zouden ze namelijk rente moeten uitbetalen over al deze uitstaande obligaties. Het gaat om een lening met een rente van 5,8 procent die in september 2025 vervalt. Het verschuldigde bedrag is 232 miljoen yuan, omgerekend bijna 30,6 miljoen euro.

Het bedrijf moet tot het einde van dit jaar nog omgerekend 570 miljoen euro aan rentes betalen. In dit bedrag is ook de 71 miljoen euro meegenomen die vandaag eigenlijk betaald zou moeten worden (rente en leningen). Normaal gesproken is er een aflossingsvrije periode van 30 dagen voordat een gemiste betaling op een obligatie technisch gezien een wanbetaling zou worden. Evergrande heeft samen met de obligatiehouders voorkomen dat ze technisch gezien hun verplichtingen niet na zijn gekomen.

Obligaties en rente in VS

Daarnaast kwam er ook nieuws van de andere kant van de wereld. De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (FED), Jerome Powell, zei dat de centrale bank van plan is zijn huidige niveau van maandelijkse obligatieaankopen voorlopig voort te zetten. Powell zei ook dat een renteverhoging op zijn vroegst pas in 2022 doorgevoerd zou kunnen worden. Het ironische is dat BTC juist gebouwd is om afstand te nemen van dit monetaire beleid, maar dat de bitcoin koers hier wel garen bij spint.

SEC vecht met cryptomarkt

Om nog even in de Vereingde Staten te blijven, afgelopen week zei Gary Gensler spraakmakende dingen over cryptocurrency’s. Hij is de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en hij wil dat  de toezichthouder cryptocurrency’s en stablecoins hard aanpakken. Hij sprak hierover met The Washinton Post en vergeleek tijdens het interview de cryptomarkt met het wilde westen en denkt niet dat cryptocurrency’s op lange termijn de rol van particulier geld kunnen vervullen. Ook vergeleek hij stablecoins met pokerchips in het casino.

En dit alles om ‘consumenten’ te beschermen.

The post Zijn Amerika en China verantwoordelijk voor stijging bitcoin en cryptocurrency’s? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo