Zelfs miljardair Peter Thiel heeft voor zijn gevoel te weinig bitcoin

Heb je voor jouw gevoel genoeg bitcoin? Waarschijnlijk niet. Wat dat betreft verschillen wij normale aardlingen niet van de miljardairs van deze wereld.

Ondernemer, investeerder en miljardair Peter Thiel geeft tegenover Bloomberg aan dat hij meer bitcoin had moeten kopen. Een gevoel dat we allemaal wel kennen op het moment dat bitcoin na een relatief zwakke periode weer nieuwe koersrecords neerzet.

Centrale banken moeten het ontgelden

Thiel sprak over bitcoin, centrale banken en kunstmatige intelligentie tijdens een door Lincoln Network georganiseerd evenement in Miami. Vooral het beleid van centrale banken over de hele wereld moesten het ontgelden. “Je moet gewoon alleen bitcoin kopen,” zo grapte hij voor het publiek in Miami. Waarmee hij knipoogt naar bitcoin maximalisten die over het algemeen hun volledige vermogen in bitcoin hebben.

Waarom twijfelde Thiel om meer bitcoin te kopen?

Het enige waar Peter Thiel momenteel spijt van lijkt te hebben is dat hij eerder niet meer bitcoin heeft gekocht. “Ik heb het gevoel dat ik te weinig geïnvesteerd heb in bitcoin,” aldus de miljardair. De reden waarom hij niet meer investeerder is omdat hij de overtuiging had dat “het geheim” al bij iedereen bekend was. Waarmee hij wil aangeven dat hij dacht dat iedereen met een beetje geld bitcoin al lang had begrepen.

De huidige koersexplosie bewijst het tegendeel en dat ziet ook Peter Thiel. “Ik denk meer bijkopen nog altijd de beste strategie is. Misschien is het nog steeds voldoende geheim,” zo ging Thiel verder. De mede-oprichter van PayPal lijkt bijna niet te kunnen geloven dat niet iedereen de waarde van bitcoin in het huidige macro-economische klimaat niet al heeft uitgevogeld.

Thiel staat bekend als libertariër en ziet de opkomst van bitcoin als het antwoord van de wereld op het huidige financiële systeem dat aan alle kanten piept en kraakt. “Gaat bitcoin nog verder stijgen dan 66.000 dollar? Dat zou kunnen, maar het laat zeker zien dat het we zijn aangekomen bij het complete bankroet van centrale banken,” zo laat Thiel in niet mis te verstane bewoordingen weten.

Thiel ziet kunstmatige intelligentie als vijand van bitcoin

In het interview bespreekt Thiel ook de opkomst van kunstmatige intelligentie, wat hij als een vijand ziet voor de decentralisatie van bitcoin. “Kunstmatige intelligentie, met name de varianten waarmee in potentie een surveillancestaat gebouwd kan worden is in essentie communistische-technologie. Kunstmatige intelligentie is technologie die de wereld kan vernietigen,” zo sluit hij een beetje duister af.

In 2014 sprak Peter Thiel al over het succes van bitcoin als valuta. “In tegenstelling tot PayPal is bitcoin erin geslaagd om een nieuwe valuta te ontwikkelen,” zo sprak Thiel zeven jaar geleden. “Hoewel het betaalsysteem nog enigszins tekortschiet en vaak wordt gebruikt voor illegale transacties,” een uitspraak van Thiel die in het licht van de ontwikkelingen rondom het Lightning Netwerk laat zien hoe snel bitcoin zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Thiel gaf destijds aan sceptisch te blijven ten aanzien van bitcoin, totdat het ook meer voor legale praktijken ingezet zou worden. Dat laatste is nu zeker gebeurd, gezien veel individuen, bedrijven zijn overgestapt op een bitcoin standaard en met El Salvador zelfs een heel land die omslag heeft gemaakt.

The post Zelfs miljardair Peter Thiel heeft voor zijn gevoel te weinig bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo