XRPL Foundation onthult de waarheid achter Ripple’s EVM plannen

Recentelijk heeft Thomas Silkjær, hoofd Analytics en Compliance bij de XRPL Foundation, belangrijke opheldering gegeven over de lang besproken integratie van Ethereum Virtual Machine (EVM) in de XRPL. Deze verduidelijking is een keerpunt in de crypto-gemeenschap, waar speculaties over Ripple’s plannen met EVM hoogtij vieren.

Ontrafelen van EVM-integratie mythes

In tegenstelling tot wat veel in de community werd aangenomen, benadrukte Silkjær dat XRPL geen directe integratie van EVM ondergaat. In plaats daarvan is Ripple’s voorstel gericht op het creëren van een afzonderlijke blockchain met EVM-functionaliteiten. Deze nieuwe blockchain zal via een gedecentraliseerde brug aan het XRPL-hoofdnetwerk worden gekoppeld, wat een duidelijke onderscheiding vormt van het bestaande XRPL-netwerk.

Vergelijking met bestaande EVM blockchains

De voorgestelde structuur lijkt sterk op bestaande EVM-blockchains die al verbonden zijn met XRPL. Silkjær verduidelijkte dat deze nieuwe blockchain, hoewel nauw verbonden, niet direct de XRPL is. Deze stap is in lijn met soortgelijke initiatieven die al bestaan binnen de XRPL-structuur.

Herstructurering van XRPL

Deze verduidelijking helpt misvattingen over de vermeende integratie te ontkrachten en geeft inzicht in de unieke blockchain-ontwikkelingen van Ripple. Daarnaast is het publiek momenteel bezig met het stemmen over de XChainBridge publieke amendement, een belangrijke stap voor de lancering van de EVM-sidechain.

Governance binnen XRPL foundation

Naast de EVM-discussie, zijn er binnen de gemeenschap gesprekken over de herstructurering van de governance-principes van de XRPL Foundation. Deze discussies wijzen op een evoluerende aanpak in het beheer en de ontwikkeling van het XRPL-netwerk.

Tot slot

De toelichting van Silkjær heeft als doel om XRP-liefhebbers een nauwkeurig beeld te geven van de vooruitgang in Ripple’s blockchain-technologie. Dit draagt bij aan een transparante omgeving terwijl XRPL zich verder ontwikkelt richting innovatie. Het pad naar vooruitgang blijft positief, met stimulerende discussies en vooruitgang binnen de bredere XRP-gemeenschap.

All Dutch and English crypto news!

Google to fix diversity-borked Gemini AI, ChatGPT goes insane: AI Eye

After days of getting dragged online over its Gemini model generating wildly inaccurate pictures of racially diverse Nazis and black medieval English kings, Google has...

Tether won’t confirm or deny if it’s dropping USDT on Tron

Tether did not make a specific comment on whether it plans to drop support for Tron after rival Circle dumped the network over safety concerns. News Own...

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo