Wordt Duitsland het eerste bitcoin land van Europa? Deze bank wil klanten aan eigen wallet helpen

Duitse banken lijken bitcoin steeds meer te willen omarmen. Dit weekend zei Andreas Streb van Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte, dat hij klanten wil helpen om bitcoin te kopen, maar ook om deze zelf in beheer te nemen. Met een eigen wallet dus.

Daarnaast stond er ook een artikel in Bild over de plannen van de Sparkassen-Finanzgruppe. De hoofdvraag van het artikel was simpel: Wordt Duitsland gebitcoiniseerd?

Banken op lokaal niveau

De bankensector van Duitsland is gefragmenteerd en wordt niet net als in Nederland volledig gedomineerd door een paar grootbanken. Die zijn er wel, maar er is ook ruimte voor lokale banken. Andreas Streb is lid van de raad van het bestuur van Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte, geen landelijke bank, maar een regionaal gezelschap. Hij vertelt in een profiel over het grote potentieel van bitcoin en denkt hardop na over de diensten die hij klanten kan aanbieden.

Bitcoin experts opleiden

Om diensten te kunnen bieden, moet het personeel ook van alles weten over bitcoin, daarom worden verschillende consultants in zijn bank opgeleid tot bitcoin experts. Klanten van Volksbank Raiffeisenbank Bayern zouden binnenkort bitcoins moeten kunnen kopen en deze veilig in eigen wallets bewaren, begeleid door de experts van de bank.

Deze bank richt zich op één regio in Duitsland, maar is onderdeel van de overkoepelende vereniging van de Volksbanken Raiffeisenbanken. Als het initiatief en idee hun weg vinden naar dit niveau, dan zullen 30 miljoen klanten in aanraking kunnen komen met bitcoin.

Wordt Duitsland een bitcoinland?

In de Bild van gisteren stond ook een artikel over Bitcoin. Er werd gesproken met de Sparkassen-Finanzgruppe. De titel van het artikel: Wird Deutschland jetzt BITCOINisiert?

Als onderdeel van een pilotproject bij Sparkassen wordt momenteel echter test uitgevoerd om te bepalen of klanten van de spaarbanken in de toekomst crypto-activa veilig in wallets moeten kunnen opslaan.

Sparen hoort bij bitcoin

Een woordvoerder tempert de te hoge verwachtingen door te spreken van een beperkte kring van klanten en ontkent expliciet dat Sparkasse-klanten toegang hebben tot digitale valuta via hun betaalrekening. Op dit moment wordt het aanbod aan wallets geëvalueerd voor een beperkte groep klanten zodat crypto-assets veilig kunnen worden opgeslagen. Het begin is er, en de link tussen bijvoorbeeld het sparen van bitcoin via DCA en de kernwerkzaamheden van Sparkasse, komen goed overeen.

De Sparkassen-Finanzgruppe is interessant voor de adoptie van bitcoin, aangezien 376 banken tot deze groep behoren, die samen 50 miljoen klanten vertegenwoordigen. Het signaal dat wordt afgegeven is belangrijk: grote, conservatieve spaarbanken willen iets met crypto omdat hun klanten dit verlangen.

Autonomen beslissingen

De grootte van de groep geeft gewicht en creëert kansen, maar hun samenstelling zorgt ook voor mogelijke struikelblokken voor cryptoprojecten. Aan het eind beslist elk van de 376 spaarbanken voor zichzelf of ze een project van de Vereniging Spaarbanken en Giro op zich willen nemen, of niet.

Duitsland zal dus niet van de ene op de andere dag een bitcoinland worden, maar de interesse van banken in crypto’s is tekenend.

The post Wordt Duitsland het eerste bitcoin land van Europa? Deze bank wil klanten aan eigen wallet helpen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo