Wordt Duitsland het eerste bitcoin land van Europa? Deze bank wil klanten aan eigen wallet helpen

Duitse banken lijken bitcoin steeds meer te willen omarmen. Dit weekend zei Andreas Streb van Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte, dat hij klanten wil helpen om bitcoin te kopen, maar ook om deze zelf in beheer te nemen. Met een eigen wallet dus.

Daarnaast stond er ook een artikel in Bild over de plannen van de Sparkassen-Finanzgruppe. De hoofdvraag van het artikel was simpel: Wordt Duitsland gebitcoiniseerd?

Banken op lokaal niveau

De bankensector van Duitsland is gefragmenteerd en wordt niet net als in Nederland volledig gedomineerd door een paar grootbanken. Die zijn er wel, maar er is ook ruimte voor lokale banken. Andreas Streb is lid van de raad van het bestuur van Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte, geen landelijke bank, maar een regionaal gezelschap. Hij vertelt in een profiel over het grote potentieel van bitcoin en denkt hardop na over de diensten die hij klanten kan aanbieden.

Bitcoin experts opleiden

Om diensten te kunnen bieden, moet het personeel ook van alles weten over bitcoin, daarom worden verschillende consultants in zijn bank opgeleid tot bitcoin experts. Klanten van Volksbank Raiffeisenbank Bayern zouden binnenkort bitcoins moeten kunnen kopen en deze veilig in eigen wallets bewaren, begeleid door de experts van de bank.

Deze bank richt zich op één regio in Duitsland, maar is onderdeel van de overkoepelende vereniging van de Volksbanken Raiffeisenbanken. Als het initiatief en idee hun weg vinden naar dit niveau, dan zullen 30 miljoen klanten in aanraking kunnen komen met bitcoin.

Wordt Duitsland een bitcoinland?

In de Bild van gisteren stond ook een artikel over Bitcoin. Er werd gesproken met de Sparkassen-Finanzgruppe. De titel van het artikel: Wird Deutschland jetzt BITCOINisiert?

Als onderdeel van een pilotproject bij Sparkassen wordt momenteel echter test uitgevoerd om te bepalen of klanten van de spaarbanken in de toekomst crypto-activa veilig in wallets moeten kunnen opslaan.

Sparen hoort bij bitcoin

Een woordvoerder tempert de te hoge verwachtingen door te spreken van een beperkte kring van klanten en ontkent expliciet dat Sparkasse-klanten toegang hebben tot digitale valuta via hun betaalrekening. Op dit moment wordt het aanbod aan wallets geëvalueerd voor een beperkte groep klanten zodat crypto-assets veilig kunnen worden opgeslagen. Het begin is er, en de link tussen bijvoorbeeld het sparen van bitcoin via DCA en de kernwerkzaamheden van Sparkasse, komen goed overeen.

De Sparkassen-Finanzgruppe is interessant voor de adoptie van bitcoin, aangezien 376 banken tot deze groep behoren, die samen 50 miljoen klanten vertegenwoordigen. Het signaal dat wordt afgegeven is belangrijk: grote, conservatieve spaarbanken willen iets met crypto omdat hun klanten dit verlangen.

Autonomen beslissingen

De grootte van de groep geeft gewicht en creëert kansen, maar hun samenstelling zorgt ook voor mogelijke struikelblokken voor cryptoprojecten. Aan het eind beslist elk van de 376 spaarbanken voor zichzelf of ze een project van de Vereniging Spaarbanken en Giro op zich willen nemen, of niet.

Duitsland zal dus niet van de ene op de andere dag een bitcoinland worden, maar de interesse van banken in crypto’s is tekenend.

The post Wordt Duitsland het eerste bitcoin land van Europa? Deze bank wil klanten aan eigen wallet helpen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo