Wordt Brazilië het volgende land dat bitcoin erkent als betaalmiddel?

Een Braziliaans congreslid heeft op vrijdag een wetsvoorstel ingediend om bitcoin als betaalmiddel te erkennen. Brazilië zou hiermee het derde land ter wereld kunnen worden, samen met El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek, dat bitcoin (en misschien andere crypto) als wettig betaalmiddel accepteert.

Crypto in het wetboek

Dit gebeurde nog voor de crash van gisteren, maar kwam aan het licht toen Finbold hierover schreef. Met zo’n grote crash nog vers in het achterhoofd, zou het niet gek zijn als dit wetsvoorstel meteen van de tafel wordt geworpen. De volatiliteit is voor velen te heftig en vaak een argument tegen bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Het wetsvoorstel komt van de federale afgevaardigde Paulo Martins. Hij presenteerde het wetsvoorstel aan de leden van het Nationaal Congres, en wil crypto als volgt omschrijven in het Braziliaanse wetboek:

“Crypto, opgevat als digitale representaties van waarde die, niet zijnde geld, met hun eigen meeteenheid, elektronisch worden verhandeld door het gebruik van cryptografie en in de context van gedistribueerde grootboektechnologieën, gebruikt als een financieel activum, een ruil- of betaalmiddel, een instrument voor toegang tot goederen en diensten of investering.”

Er wordt dus niet uitsluitend gepraat over bitcoin, maar over alle cryptovaluta.

Brazilië en crypto zijn geen vreemden

Als de Brazilianen hiermee instemmen, zal het land wel in de voetsporen kunnen treden van de bitcoin-pioniers El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dit zijn twee landen die in één jaar tijd allebei bitcoin erkenden als wettig betaalmiddel.

Het land heeft al vaker positief jegens bitcoin, ethereum en andere crypto gestaan. Het is nog niet heel lang geleden dat er in Brazilië een Bitcoin- en Ethereum ETF op de markt kwam. Dit is een fonds die de koers van deze cryptocurrency’s volgt, zo kunnen grote investeerders via een kleine omweg in crypto investeren.

Daarnaast is de Braziliaanse centrale bank ook al bezig met een eigen cryptomunt; een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC). Deze wordt, als we de president van de bank mogen geloven, dit jaar misschien nog gelanceerd.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin network power demand falls to 10.65GW as hash rate sees 14% drop

The overall power consumption of the Bitcoin (BTC) network recorded a drastic drop after mimicking the two-week-long fall in the mining hash rate, which reduced...

It seems NFT-themed Bored & Hungry restaurant no longer accepts crypto

The Los Angeles Times reported Friday that recently opened NFT-themed burger joint Bored & Hungry no longer accepts cryptocurrency as a form of payment for...

Celsius Network hires advisers ahead of potential bankruptcy: Report

Crypto lending platform Celsius Network has reportedly onboarded advisers from a management consulting firm in advance of the company possibly facing bankruptcy. According to a Friday...

Crypto Stories: YouTuber Paco de la India explains his travels using Bitcoin

A YouTuber started traveling the world to see whether he could survive solely on Bitcoin as a means of payment. In the latest episode of Cointelegraph's...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo