Whales stoppen niet met BTC kopen, terwijl het actief zich vastklampt aan $ 56K; dit zijn de belangrijke BTC-prijsniveaus

Doordat de oude ondersteuningsniveaus van de ene op de andere dag teruglopen, eist Bitcoin (BTC) dat de prijsactie ietwat bearish opnieuw bekeken wordt.

Openstaande interesse alamerend voor analisten

Op 19 november gaven de gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView een dieptepunt van $ 55.640 op Bitstamp aan. Bitcoin profiteert van zijn laagste niveau in meer dan een maand, maar is sindsdien niet opvallend gestegen. En gezamenlijk hiermee beginnen nu de prijsvoorspellingen te veranderen.

Filbfilb, een analist bij handelsplatform Decentrader, waarschuwde in zijn nieuwste YouTube-update dat zowel het 50-daags als het 100-daags voortschrijdend gemiddelde (DMA) de enige hulpmiddelen kunnen zijn voor de bulls. Echter, BTC/USD viel toen door het 50-daags gemiddelde waardoor alleen de 100DMA overbleef op iets meer dan $ 53.000. Filbfilb vertelde aan zijn kijkers dat hij zeker weer long gaat voor $ 53.000.

De kans op de beschermingsprijs van 100DMA was redelijk goed, gaf hij eerder aan. De marktkapitalisatiewaarde van $ 1 biljoen van Bitcoin, iets wat eerder als permanent werd beschouwd, valt samen met dit niveau. Toch kan de nog steeds hoge openstaande belangstelling voor Bitcoin-derivaten, ondanks de prijsdaling, ondertussen problemen veroorzaken voor Filbfilb en anderen.

Dit heeft te maken met traders die longs nemen, is het vermoeden van Filbfilb. Volgens hem zal dit via een rebound leiden tot ofwel een schone lei of uitspoelen van hun posities. Op enkele belangrijke beurzen bleven de financieringspercentages ook hoog. Dit wijst op de verwachting dat hogere prijzen zullen terugkeren.

De dip continu gekocht door whales

Sommige grote volume hodlers ondernemen ergens anders actie om hun standpunt te bekrachtigen. Zo is deze week het derde grootste BTC-adres doorgegaan met kopen, volgens blockchain-gegevens. Dit adres verhoogde zijn saldo eerst met 207 BTC op $ 62.000. Daarna volgden grotere accumulaties, in de vorm van aankopen van 1647 BTC, 700 BTC en 484-BTC.

Deze hodlers die in de afgelopen zes tot twaalf maanden hebben gekocht, blijven vastbesloten hun coins niet te verkopen. De verkoop bleef zelfs op recordhoogten laag, waarbij de eenjarige hodl het grootste deel van het huidige Bitcoin-aanbod voor zijn rekening nam.

Het bericht Whales stoppen niet met BTC kopen, terwijl het actief zich vastklampt aan $ 56K; dit zijn de belangrijke BTC-prijsniveaus verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo