Welke impact heeft de vete tussen de CEO’s van Ripple & Tether op de cryptomarkt? 

De CEO van Tether, Paolo Ardoino, heeft Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, beschuldigd van het verspreiden van FUD over USDT, de stablecoin van Tether. Ardoino noemde Garlinghouse een “niet-geïnformeerde CEO” naar aanleiding van uitspraken die Garlinghouse deed over de Amerikaanse autoriteiten die zich zouden richten op USDT. Hoe is dit verhaal tot stand gekomen en heeft Garlinghouse een punt?

Banner Ripple 1

Garlinghouse verduidelijkt zijn standpunt

Na de beschuldigingen van Ardoino heeft Garlinghouse gereageerd om zijn standpunt te verduidelijken. Hij benadrukte dat hij Tether niet aanviel, maar eerder het belang ervan erkende in het digitale activa-ecosysteem. Garlinghouse legde uit dat zijn opmerkingen bedoeld waren om te benadrukken dat de Amerikaanse overheid duidelijk heeft aangegeven meer controle te willen over stablecoin-uitgevers die de Amerikaanse dollar ondersteunen, en dat het Tether, als de grootste speler, in het vizier heeft.

Uitbreidingsplannen van Tether

Ondertussen heeft Tether aangekondigd dat het zich wil uitbreiden naar andere digitale sectoren. Het bedrijf heeft een aanzienlijke herstructurering aangekondigd, waarbij vier afzonderlijke divisies worden opgericht om de groeiende activiteiten te accommoderen. Deze divisies omvatten Data, Finance, Power en Edu(cation), elk gericht op verschillende aspecten van Tether’s toekomstige activiteiten.

Tether’s toekomstige koers

Met de beschuldigingen en verduidelijkingen van beide partijen lijkt het erop dat Tether vastbesloten is om zich te handhaven als een belangrijke speler in de wereld van digitale activa. De aankondiging van de uitbreidingsplannen duidt op een groeiende ambitie van Tether om zijn invloedssfeer te vergroten en nieuwe markten te betreden.

All Dutch and English crypto news!

Analysts bullish on Pepe (PEPE), Rollblock (RBLK) and Kaspa (KAS) – are these the best cryptos to buy right now?

With a number of analysts indicating that Pepe (PEPE), Rollblock (RBLK) and Kaspa (KAS) might be some of the best coins to invest in right...

Bitcoin derivatives hint at potential rally above $73K — New all-time highs next

Bitcoin derivatives data suggests room for additional price upside in the coming weeks as Ethereum ETF approval chances rise.

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo