Wekelijks rapport: gecentraliseerde uitwisselingen betreden de NFT ruimte

Bitcoin en Ethereum lijken na hun recente winsten naar nieuwe recordprijzen op weg te zijn. Elders zagen de crypto en NFT omgevingen deze week ook veel actie

De Verenigde Staten verduistert China als de thuisbasis van Bitcoin mining

Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben op woensdag gegevens vrijgegeven die bevestigen dat de Verenigde Staten nu voor de hoogste Bitcoin mining kracht verantwoordelijk is, namelijk een derde van de totale hashrate. Het rapport van het Cambridge Center for Alternative Finance gaf aan dat de hashrate van Bitcoin in de Verenigde Staten sinds september vorig jaar met 428% is gestegen.

Uit de gegevens bleek verder dat de Verenigde Staten eind augustus van dit jaar een 35,4% aandeel in de Bitcoin hashrate had. China is zelf verantwoordelijk voor de vermindering van zijn hashrate geweest, gezien hoe onverwelkomend de overheid het er voor crypto in het algemeen heeft gemaakt. De regering van het land heeft, via de People’s Bank of China, de crypto-scene in het land enorm veranderd door heel intensief het crypto minen en de handel erin te perken.

Van een aandeel van ongeveer 75% in de Bitcoin hashrate van 2019 tot 44% in mei, is het Chinese aandeel in juli van dit jaar tot nul gedaald. De miners zijn massaal vanuit de Chinese regio naar andere minder vijandige regio’s gevlucht, en Amerikaanse staten zoals Texas zijn daarbij favoriete bestemmingen geweest.

ARK Invest gaat voor een Bitcoin futures ETF

Cathie Woods heeft zich met ARK Invest aan de lijst van aanvragende bedrijven toegevoegd die bij de SEC een goedkeuring zoeken om een ETF aan te bieden. De beleggingsonderneming zou als marketeer met Alpha Architect als de ETF uitgever en 21Shares als sub-adviseur zijn gaan samenwerken. De afgelopen woensdag ingediende aanmelding gaf aan dat het voorgestelde product strikt in futures zal handelen in plaats van rechtstreeks in crypto’s.

De recente voorkeur tot crypto futures is logisch, aangezien de SEC voorzitter Gary Gensler eerder heeft gesuggereerd dat ETF’s op basis van futures eerder goedgekeurd zouden kunnen worden. Experts hebben voorspeld dat er voor het einde van het jaar een Bitcoin ETF zou kunnen arriveren.

De geruchten over een mogelijke spoedige goedkeuring hebben alsook een rol gespeeld bij het opdrijven van de Bitcoin prijs, die momenteel op ongeveer op 59.000 dollar van eigenaar verandert. Niet iedereen is echter optimistisch over een spoedige goedkeuring, zoals Todd Rosenbluth van de CFRA, die aan CNBC vertelde dat de goedkeuring nog wel eens tot het eerste kwartaal van 2022 uitgesteld zou kunnen worden.

Vladimir Poetin ziet waarde in crypto

De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat hij crypto in de toekomst als een rekeneenheid ziet dienen, waarbij hij volhoudt dat digitale activa op dit moment vanwege hun volatiliteit nog te prematuur voor dat gebruik zijn. In een interview op woensdag met Hadley Gamble van CNBC, voegde hij hieraan toe dat hij het gebruik van crypto vooral bij grensoverschrijdende betalingen ziet.

Hoewel hij het ermee eens is dat crypto waarde heeft, is president Poetin ook cynisch over het idee om crypto voor het maken van energieregelingen te gebruiken, aangezien het niet-gesteunde activa zijn. Poetin suggereerde verder dat Rusland als reactie op de gerichte sancties van de Verenigde Staten op transacties over zou kunnen stappen waar geen dollars bij gepaard zijn. Op de vraag of crypto voor Rusland een alternatief voor de dollar kan bieden, zei de president dat het nog te vroeg is om het gebruik van crypto bij het verhandelen van energiebronnen te bespreken.

Hij erkende echter wel dat crypto in de toekomst het potentieel heeft om volwassen genoeg te worden om het voor de handel te gebruiken. Rusland heeft in het verleden wettelijke bepalingen ingevoerd die het gebruik van crypto bij het doen van betalingen verbieden, om zo de soevereiniteit van zijn valuta te behouden. Daarnaast bevestigde de vice-minister van Financiën Alexei Moiseev deze week dat de staat de aankoop en handel van crypto-activa niet zal verbieden, zoals China dat onlangs wel heeft gedaan.

TradingView vergrendelt 298 miljoen dollar met haar laatste financieringsronde

Het prijsgrafiek en investeringsplatform TradingView heeft vanuit haar meest recente financieringsronde onder leiding van Tiger Global Management 298 miljoen dollar opgehaald, meldde Bloomberg op donderdag. De financieringsronde, die het in Londen gevestigde bedrijf een waardering van 3 miljard dollar opleverde, werd opgedreven door de toenemende belangstelling van particuliere beleggers die graag op openbare markten wilden handelen. Deze ronde bracht het hoogste financieringsbedrag tot nu toe op, in vergelijking met slechts een totaal van ongeveer 40 miljoen dollar in de vorige financieringsrondes.

Het financiële informatieplatform bestaat al zo’n tien jaar en heeft momenteel 30 miljoen maandelijkse gebruikers uit meer dan 180 landen alwaar dit platform toegankelijk is. Een aanzienlijk deel van de groei die TradingView ziet, is het gevolg van een toename van 237% van het aantal bezoekers en een toename van 400% van de nieuw aangemaakte accounts in de afgelopen achttien maanden.

TradingView trackt de prestaties van verschillende soorten activa en biedt tevens een sociaal forum voor gebruikersdiscussies. Deze laatste kapitaalinjectie zal de firma bij haar doel helpen om de geïnformeerde financiële handelsbeslissingen door middel van een wereldwijde expansie te verbeteren, al volgens de mede-oprichter en CEO Denis Globa.

De wachtlijst voor ‘Coinbase NFT’ bereikt 1,5 miljoen gebruikers

De peer-to-peer marktplaats van Coinbase voor non-fungible tokens (NFT’s) heeft nu meer dan 1,5 miljoen gebruikers op de wachtlijst staan. Dit ondanks dat het pas afgelopen dinsdag werd aangekondigd, de dag waarop eveneens de grens van één miljoen aanmeldingen al werd bereikt. De crypto-uitwisseling vertelde dat de gebruikers ervan hun eigen NFT’s op het platform kunnen verhandelen en creëren: ‘Coinbase NFT’.

Dergelijke aantallen van geïnteresseerde gebruikers toont de groeiende interesse in de NFT wereld aan. Het is een sector die in het derde kwartaal een verkoopvolume van 10 miljard dollar realiseerde, vergeleken met de 1,3 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. De NFT omgeving heeft in slechts een paar maanden tijd dus een gigantische groei doorgemaakt en Coinbase stelt zichzelf op de juiste manier op om hier goed gebruik van te maken. De toegang van crypto-uitwisselingen tot de NFT marktplaats activiteiten zal naar verwachting alsook een impact op de toegang van beleggers tot NFT’s hebben.

De 1,5 miljoen gebruikers op de wachtlijst van Coinbase overtroffen verreweg de 261.000 gebruikers op de OpenSea marktplaats. Deze mededeling van Coinbase volgde op de FTX onthulling op maandag dat het een op Solana gebaseerde NFT marktplaats zal gaan lanceren. De uitwisseling gaf alsmede aan dat het van plan is om hier binnenkort de ondersteuning voor Ethereum tokens aan toe te voegen.

The post Wekelijks rapport: gecentraliseerde uitwisselingen betreden de NFT ruimte appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo