Weekend prijsvooruitzichten voor Tezos (XTZ), Litecoin (LTC) & Ripple (XRP)

Met ETH en BTC in de schijnwerpers kunnen altcoins zoals Tezos en Litecoin eveneens meer winst boeken

Litecoin, Ripple en Tezos behoren tot de altcoins die deze vrijdagochtend een kleine prijsdaling zagen. Maar gecontextualiseerd tegen de bredere cryptomarkt lijkt het sentiment positief te zijn, aangezien de handelaren nu nieuwe acties bekijken.

Dit is een korte blik op de technische vooruitzichten voor Litecoin (LTC), Tezos (XTZ) en Ripple (XRP), voorafgaand aan het verstrijken van de 625 miljoen BTC opties voor vrijdag.

De prijs van Tezos

De XTZ prijs verhandelt in de buurt van een kritieke weerstandszone die eerder aan de algemene prijsrichting van de munt had bijgedragen sinds de 37% crash op 19 mei. Dit prijsplafond ligt zo rond de 3,31 dollar op de dagelijkse prijsgrafiek, waardoor de XTZ/USD binnen een groot dalend kanaal blijft. 

XTZ dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De technische gegevens (de dagelijkse RSI is boven de 60 en de dagelijkse MACD heeft een bullishe cross-over gevormd) suggereren dat de korte termijnvooruitzichten de voorkeur aan nieuwe opwaartse bewegingen geven.

Als de bulls de weerstandslijn van dit kanaal doorbreken, dan zou het zich in de komende dagen op het 23,6% Fib niveau (3,57 dollar) en het 38,2% Fib niveau (op 4,49 dollar) kunnen richten.

Aan de andere kant zouden de bears zich op de 50 EMA (3,00 dollar) en de horizontale lijn zo rond de 2,08 dollar kunnen richten.

De prijs van Litecoin

De LTC/USD zou graag naar een prijsstijging boven de 140 dollar willen streven nadat het eerder een behoorlijke sprong richting de intraday-high van 147 had gedaan. De RSI bevindt zich in de buurt van het overbought gebied, dit terwijl de MACD op de dagelijkse prijsgrafiek richting een bullish gebied begint te stijgen.

Het 50% Fib retracementniveau (151 dollar) en het 61,8% Fib retracementniveau (162 dollar) bieden daarbij de volgende twee belangrijke weerstandszones. Als de prijs boven deze hindernissen uit mocht komen, dan zouden de bulls voor de 180 dollar kunnen gaan om vervolgens het vizier op de 200 dollar te kunnen richten. 

LTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

In een neerwaartse beweging onder de 140 dollar zouden de bears aangemoedigd kunnen worden om zich op de 50 MA (134 dollar) te richten, plus een cruciale prijszone in de buurt van het 130 dollar niveau. Een afdaling naar het Fib niveau van 23,6% (127 dollar) zou voor de LTC/USD opnieuw een verlies richting het 120 dollar niveau kunnen betekenen.

De prijs van Ripple

XRP veerde op 21 juli van haar ondersteuningsniveau van 0,52 dollar op naar 0,77 dollar, waarbij het alsook de 200 MA testte. Deze zone is sinds november 2020 tevens de thuisbasis van een langdurige weerstandslijn, die de bulls onder druk zet. 

XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI en de MACD tonen echter bullishe signalen, wat suggereert dat de kopers op korte termijn de leiding hebben. De verschijning van een bullish vlagpatroon op de dagelijkse prijsgrafiek suggereert alsmede dat de bulls de 200 MA (0,79 dollar) zouden kunnen doorbreken om zo een nieuw momentum na te kunnen streven boven het 50% Fibonacci retracementniveau (0,81 dollar) en vervolgens de 0,91 dollar.

Aan de onderzijde bestaat er een primaire ondersteuning op de 0,70, 0,62 en 0,51 dollar.

The post Weekend prijsvooruitzichten voor Tezos (XTZ), Litecoin (LTC) & Ripple (XRP) appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo