WazirX uitwisseling meldt 55% nieuwe gebruikers vanuit kleine steden

Ongeveer tweederde van de registraties vanuit de semi-stedelijke en landelijke gebieden in India zijn vrouwen, meldde de uitwisseling

De Indiase crypto-uitwisseling WazirX, die eigendom van Binance is, heeft medegedeeld dat het platform dit jaar getuige is geweest van een toename van 2,648% aan registraties van nieuwe investeerders uit Tier II en Tier III steden zoals Ahmedabad, Patna, Ranchi en Imphal. Deze kleine steden van ‘s werelds op één na meest bevolkte land vertegenwoordigen een enorme onaangeboorde markt voor de crypto-industrie. De bevindingen van WazirX zullen zo de eerste stap zijn naar het opbouwen van een verbeterde financiële en crypto toegankelijkheid in India.

Rapporten die door het RazorPay betaling gateway platform gegenereerd zijn, suggereren dat 55% van deze nieuwe WazirX aanmeldingen uit kleine steden afkomstig waren, hoewel de registraties uit de Tier I steden alsook met een indrukwekkende 2,375% zijn toegenomen. Deze snelle penetratie van de Indiase markt kan aan de instroom van snellere en goedkopere internetfaciliteiten en een daling van de smartphone prijzen toegeschreven worden, vertelde WazirX aan het lokale Times of India medianetwerk.  

Andere factoren die aan de groei van de crypto interesse hebben bijgedragen zijn de door de pandemie veroorzaakte lockdowns die tot een grotere digitale acceptatie geleid hebben, plus de recente Indiase gedrevenheid om de beleggersportfolio te diversifiëren en manieren te vinden om online geld te verdienen.

“Crypto heeft een enorm potentieel om de financiële barrières op het platteland van India weg te nemen en een goedkopere toegang tot kapitaal en nog meer online banen te bieden”, zei Nischal Shetty, de CEO van WazirX, met betrekking tot de aankondiging.

Het rapport onthulde verder dat niet alleen India’s grootste crypto-uitwisseling qua volume de Tier II en Tier III steden in India bereikte, maar dat WazirX alsmede een toenemend aantal vrouwelijke handelaren in de cryptowereld introduceerde.

Ongeveer tweederde van de nieuwe aanmeldingen vanuit semi-stedelijke en landelijke gebieden in India zijn vrouwen, dit al volgens de uitwisseling, eraan toevoegend dat crypto-investeringen als een haalbare secundaire inkomensoptie voor vrouwen uit kleine steden gezien worden, die graag hun levensstandaard willen verbeteren en een financiële vrijheid willen bereiken.

Al sprekend over hoe WazirX’s inspanningen om meer vrouwen in de crypto-economie te betrekken, resultaten hebben opgeleverd, zei Shetty dat de vrouwen “met basisinvesteringen van start gingen, om daarna meer over prijsgrafieken plus technische analyses te leren … en ze daardoor een zeer goede kennis hebben opgedaan om hoe goede projecten er tussenuit te filteren. En dat is op zich is al een hele goede vaardigheid om te hebben.”

Ondanks de barrières van onduidelijkheid rondom de regelgeving en de angst voor een naderend cryptoverbod in het land, is WazirX er toch in geslaagd om met een handelsvolume van 21,8 miljard dollar in 2021 meer dan 7,3 miljoen gebruikers te bereiken.

The post WazirX uitwisseling meldt 55% nieuwe gebruikers vanuit kleine steden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo