Wat is een crypto creditcardEen crypto creditcard is een prepaid card waarmee je je dagelijkse uitgaven kunt betalen met cryptocurrency, of het nu voor koffie of transport is. Crypto creditcards kunnen worden gefinancierd met verschillende cryptovaluta en worden wereldwijd geaccepteerd door handelaren die traditionele creditcards accepteren.

crypto creditcard.

Hoe werken cryptocurrency creditcards?

Naarmate meer handelaren cryptocurrency als betaling accepteren, wordt het onderscheid tussen cryptocurrency en fiat valuta steeds vager.

U kunt uw crypto creditcard gebruiken om aankopen te doen op dezelfde manier als u een standaard debetkaart, behalve dat de kaart wordt gefinancierd met cryptocurrency in plaats van traditionele munten zoals Euro of Dollar. Crypto creditcard providers zorgen meestal ook dat je een mobiele app kunt downloaden die gekoppeld is aan uw online crypto rekening.

Het grootste voordeel van crypto creditcards is de extra beveiliging die ze bieden bij het uitvoeren van transacties, omdat je je privésleutel niet blootstelt aan de verkoper. Hoewel er veel verschillende soorten cryptovaluta beschikbaar zijn via crypto exchanges kunnen de meeste crypto credit cards alleen worden gefinancierd met specifieke cryptovaluta zoals Bitcoin, Litecoin of Ethereum.

Er zijn verschillende crypto creditcard providers, maar de meest populairste kaarten zijn die van Binance, Crypto.com, en Coinbase. We geven je wat meer informatie van elke provider en de bijhorende crypto credit card.

De credit card van Binance

Binance credit card is en Visa debit kaart die je met cryptovaluta kan opladen.

Binance lanceerde haar cryptocurrency debetkaart in november 2018 en ontving 100.000 aanvragers 24 uur nadat deze in Europa beschikbaar kwam.

Binance-crypto-card

Het bedrijf beweert dat de kaart gebruikers in staat zal stellen om onmiddellijk tot €999 aan cryptovaluta op te nemen wanneer je de kaart bij een geldautomaat gebruikt of het online of offline gebruiken in een winkel met het het Visa logo. Dit maakt hen een grote concurrent voor andere bedrijven die cryptocurrency kaarten aanbieden omdat de opnamelimiet veel hoger is dan andere kaarten op de markt.

De kaart is beschikbaar voor inwoners van de volgende landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Republiek Cyprus, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden.

Degenen die voor deze kaart in aanmerking komen, moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder het hebben van een actieve Binance account met een sterk wachtwoord met twee verificaties ingeschakeld. De Binance Visa Card is gratis en Binance rekent geen administratieve of verwerkingskosten aan bij het gebruik van je kaart. Je kan tot 8% cashback krijgen op alle in aanmerking komende aankopen die u met uw Binance Visa Card betaalt.

De credit card van Coinbase

Coinbase credit card is en Visa debetkaart die je met cryptovaluta kan opladen en kan gebruiken bij handelaren die een kredietkaart aanvaarden als betaalmiddel.

De Coinbase Card is beschikbaar voor klanten in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het VK.

Coinbase Commerce helpt handelaren cryptocurrency betalingen direct te accepteren in een door de gebruiker gecontroleerde wallet.

Coinbase kondigde onlangs een samenwerking met WeGift aan, deze samenwerking stelt klanten in staat cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en anderen om te zetten in cadeaubonnen die wereldwijd door meer dan 120 winkeliers, waaronder Nike en Tesco, worden geaccepteerd.

De kaarten kunnen dan worden gebruikt bij betaalautomaten of online winkels die het grote betaalnetwerken van VISA ondersteunen.

De credit card van Crypto.com

Met de Crypto.com Visa kaarten kunt u fiat valuta zoals Euro gebruiken, omzetten en uitgeven in cryptocurrency en dit overal waar Visa is geaccepteerd. De Crypto.com Visa kaart vereist, in tegenstelling tot andere gewone krediet- en debetkaarten dat u crypto vastzet of stake. “Staking” is in wezen het vastzetten van uw crypto voor een bepaalde periode.

Zo werkt Crypto.com met een CRO token. In wezen verstrekken klanten een lening aan de kaartuitgever met hun bitcoins, en in ruil daarvoor biedt Crypto.com een verscheidenheid aan stimulansen. We sommen enkele van deze voordelen op:

  • Toegang tot luchthaven lounges van Loungekey
  • Verdien tot 8% cashback bij winkels.
  • Afhankelijk van het type kaart dat u hebt, kunt u elke maand 100 procent terugkrijgen op verschillende abonnementsdiensten zoals Amazon Prime, Netflix en Spotify.
  • Obsidian kaarthouders kunnen tot 10% in maandelijks Airbnb tegoed terug verdien en dit tot een maximum van $100.
  • Geldopnames bij geldautomaten zijn gratis tot een bepaald bedrag per maand.

Crypto.com biedt verschillende Visa debet kaarten aan en ze hebben verschillende eigenschappen. Met de Obsidian kaart, Crypto.com’s duurste kaart, met een hoog staking bedrag van maar liefst van €350.000. Met de Obsidian kaart verdien je 8% CRO punten op aankopen met de kaart. Andere voordelen zijn een maandelijkse terugbetaling voor Spotify, Amazon Prime, en Netflix abonnementen. Geldopnames bij geldautomaten zijn gratis tot €1.000 per maand.

Frosted Rose Gold en Icy White kaart- de op één na hoogste kaarten in Crypto. Deze tweede tier heeft een staking drempel van € 35.000. De voordelen nemen ook af, maar klanten krijgen nog steeds een maandelijkse vergoeding voor abonnementsdiensten

Royal Indigo en Jade Green kaarten Het vereiste inzetbedrag voor deze kaarten is €3.500. De CRO beloningen op aankopen met de kaart bedragen 3% . Andere voordelen zijn een maandelijkse betaling voor Spotify en Netflix abonnementen. De maandelijkse gratis geldautomaat opname maximum is €800.

Bij de vierde Ruby Steel kaart is een inzet van €350 nodig. Een maandelijkse vergoeding voor Spotify is één van de voordelen. Met Ruby Steel kaart verdient je 2% CRO beloningen op aankopen met de kaart. Het maandelijkse gratis fee voor geldautomaat opnames is maximum €400.

De Midnight Blue kaart is Crypto.com’s vrije kaart, voor deze kaart is er geen staking vereist. De kaart heeft geen voordelen en je verdient 1% CRO beloningen op kaartuitgaven. De gratis geldautomaat toeslag is €200 per maand.

Conclusie

Hoewel nog in de beginfase zitten is er een toename in bedrijven die crypto creditcards aanbieden. Dit betekent dat het nu mogelijk is om cryptocurrency overal te gebruiken waar Visa worden geaccepteerd.

Dit is niet alleen handig voor consumenten, maar het biedt ook meer kansen aan voor bedrijven die willen werken met blockchaintechnologie. Het resultaat is dat de grensoverschrijdende betalingen binnenkort binnen enkele seconden worden afgerond.

Het bericht Wat is een crypto creditcard verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo