Wat als je voor 1000 dollar Bitcoin kocht tijdens de halving?

2024 is het jaar van de Bitcoin halving. Dit wordt vaak gezien als het startschot voor de volgende bullrun. Maar is het ook een goed moment om Bitcoin te kopen? Tijd om de koers er op na te slaan!

Wat is een Bitcoin halving?

Satoshi Nakamoto zocht een manier om de inflatie van zijn Bitcoin te temmen en de schaarste te vergroten. De Bitcoin halving is daar ideaal voor.

De halving vindt elke vier jaar plaats, op de 210.000ste blok van de Bitcoin-blockchain. Dit is vastgelegd in de code van Bitcoin, zodat iedereen ten alle tijd weet hoeveel nieuwe Bitcoins er wanneer bijkomen. Het blijft gek dat transparantie van een geldsysteem nog steeds niet genormaliseerd is.

De eerste bitcoin halving vond plaats op 28 november 2012, toen de beloning voor miners werd gehalveerd van 50 naar 25 BTC per blok. De tweede halving vond plaats op 25 juli 2016, toen de beloning werd gehalveerd van 25 naar 12,5 BTC. De derde halving vond plaats op 11 mei 2020, toen de beloning werd gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BTC per blok.

En de volgende wordt in april van dit jaar verwacht.

De grafiek hieronder laat de koersen zien tijdens de vorige halvings.

Wat als je 1000 dollar investeert tijdens een halving?

Op 28 november 2012 werd Bitcoin verhandeld voor 13 dollar. Als je toen voor 1000 dollar BTC zou kopen, dan was je de gelukkige eigenaar van 77 Bitcoins. Tegen de huidige koers zou dat 3,49 miljoen dollar waard zijn. Wow.

Vier jaar later, op 25 juli 2016, was de koers 650 dollar. Bitcoin maakte zich toen op voor een mega bullrun. Voor 1000 dollar had je toen 1,538 BTC gekregen, dat is nu net geen 70.000 dollar waard. Nog steeds een prachtige return on investment.

Vlak nadat de wereld in corona lockdown ging, vond er weer een Bitcoin Halving plaats. Op 11 mei 2020 was de Bitcoin koers 8700 USD. Voor 1000 dollar kreeg je tien 0,115 BTC. Dat is tegen de huidige koers 5211 dollar waard. Hiermee is je investering nog steeds x5 gegaan.

De halving is dus zeker een goed moment om te investeren, mits je van de lange adem bent. Is er geen noodzaak om je BTC binnen een paar jaar te verkopen? Dan kan de Bitcoin halving een mooi koopmoment zijn.

All Dutch and English crypto news!

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Solana NFTs hit $5B in sales, Greg Solano takes reins at Yuga Labs: Nifty Newsletter

Solana-based nonfungible tokens have reached a new milestone, hitting $5 billion in all-time sales volume in February. Newsletter Own this piece of crypto history Collect this article as...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo