Waarschuwingen geuit voor crypto-uitwisselingen Huobi en Bybit door Spaanse functionarissen

Over de hele wereld blijven regelgevers de druk op crypto-bedrijven hooghouden. De laatste die een waarschuwing geeft aan verschillende crypto- en financiële markt gerelateerde bedrijven voor niet-geregistreerde diensten is de Spaanse National Securities Market Commission (CNMV) is.

CNMV heeft maandag 12 entiteiten gewaarschuwd omdat ze niet zijn geregistreerd in het overeenkomstige register van de commissie, volgens het officiële document. Binnen Spanje zijn de beursgenoteerde entiteiten, waaronder grote crypto-handelsplatforms zoals Huobi en Bybit, niet bevoegd om beleggingsdiensten te verlenen. Alleen geregistreerde bedrijven hebben de autorisatie om diensten over effecten te verlenen.

Dit staat aangegeven op de consultatiepagina van de CNMV. Hoewel de effectenwaakhond niet de bevoegdheid heeft om een entiteit rechtstreeks te verbieden om in het land actief te zijn, kan de CNMV in beroep gaan bij de rechtbanken. Een rapport van november van Crypto Company Guide in Spanje onthulde dat ongeveer 120 crypto-bedrijven al zijn geregistreerd en actief zijn in Spanje.

Vorig jaar heeft Spanje een vrij vriendelijke omgeving gecreëerd voor cryptobedrijven. De Commissie Economische Zaken en digitale transformatie heeft een wet goedgekeurd om een sandbox voor financiële technologieën te creëren, zoals samengevat door Cointelegraph en Español.

Professor Ismael Santiago van de Universiteit van Sevilla was in een gesprek hierover met Cointelegraph. Professor Santiago zei dat de sandbox het creëren van nieuwe banen met toegevoegde waarde, technologische ontwikkeling en economisch concurrentievermogen zou bevorderen.

De Spaanse Socialistische Arbeiderspartij heeft meer recentelijk een niet-wettelijk voorstel ingediend. Het doel hiervan is om een nationale digitale valuta te lanceren als reactie op de experimenten van de Europese Centrale Bank met de digitale euro. Een nationale digitale valuta zou een hogere liquiditeit mogelijk maken als een monetaire expansie noodzakelijk is, stelt het voorstel.

Door liquiditeit rechtstreeks in lopende rekeningen te injecteren en dus onmiddellijk en zonder tussenpersonen over te dragen, maakt het een directer mechanisme mogelijk.

Het bericht Waarschuwingen geuit voor crypto-uitwisselingen Huobi en Bybit door Spaanse functionarissen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo