Waarschuwing van Italiaanse financiële toezichthouder over Binance crypto-uitwisseling

De Italian Companies and Exchange Commission (CONSOB), de Italiaanse toezichthouder op de effectenmarkt, heeft een verklaring uitgegeven. Hierin staat dat Binance Group en gelieerde bedrijven niet bevoegd zijn om beleggingsdiensten te verlenen en actief te zijn in Italië. De waarschuwing verwijst naar Binance.com, de hoofdwebsite van de wereldwijde crypto-uitwisseling, volgens de toezichthouder.

CONSOB adviseerde om voorzichtig te zijn bij het maken van investeringskeuzes en waarschuwde het publiek voor mogelijke implicaties van de juridische status van Binance in Italië. Voor het afgeven van een openbare waarschuwing met betrekking tot Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling door handelsvolume, heeft Italië zich aangesloten bij het groeiende aantal landen.

CONSOB merkte op dat het in ieder geval belangrijk is dat beleggers worden geïnformeerd over transacties in instrumenten die verband houden met crypto-activa. Deze kunnen risico’s inhouden die niet onmiddellijk waarneembaar zijn vanwege hun complexiteit, hoge volatiliteit en voor beveiligingskwetsbaarheden, volgens CONSOB. Verder commentaar over de zaak werd geweigerd door CONSOB.

Op het moment dat Binance wordt geconfronteerd met een class-action rechtszaak van een groep Italiaanse en internationale investeerders, is de laatste waarschuwing gekomen. Lexia Avvocati, het in Italië gevestigde advocatenkantoor, kondigde vorige week een juridische actie aan tegen de beurs om schadevergoeding van transacties op Binance te verhalen. Het bedrijf beweerde hierbij dat het zijn eigen regels voor de handel in futures had geschonden.

CONSOB sluit zich, met het dienen van de laatste waarschuwing, aan bij het toenemende aantal regelgevers die waarschuwingen hebben afgegeven tegen Binance. Dit in navolging van soortgelijke maatregelen van autoriteiten in Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Kaaimaneilanden, Thailand, Canada, Japan, Singapore en de Verenigde Staten.

Het bericht Waarschuwing van Italiaanse financiële toezichthouder over Binance crypto-uitwisseling verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo