Waarschuwing van Italiaanse financiële toezichthouder over Binance crypto-uitwisseling

De Italian Companies and Exchange Commission (CONSOB), de Italiaanse toezichthouder op de effectenmarkt, heeft een verklaring uitgegeven. Hierin staat dat Binance Group en gelieerde bedrijven niet bevoegd zijn om beleggingsdiensten te verlenen en actief te zijn in Italië. De waarschuwing verwijst naar Binance.com, de hoofdwebsite van de wereldwijde crypto-uitwisseling, volgens de toezichthouder.

CONSOB adviseerde om voorzichtig te zijn bij het maken van investeringskeuzes en waarschuwde het publiek voor mogelijke implicaties van de juridische status van Binance in Italië. Voor het afgeven van een openbare waarschuwing met betrekking tot Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling door handelsvolume, heeft Italië zich aangesloten bij het groeiende aantal landen.

CONSOB merkte op dat het in ieder geval belangrijk is dat beleggers worden geïnformeerd over transacties in instrumenten die verband houden met crypto-activa. Deze kunnen risico’s inhouden die niet onmiddellijk waarneembaar zijn vanwege hun complexiteit, hoge volatiliteit en voor beveiligingskwetsbaarheden, volgens CONSOB. Verder commentaar over de zaak werd geweigerd door CONSOB.

Op het moment dat Binance wordt geconfronteerd met een class-action rechtszaak van een groep Italiaanse en internationale investeerders, is de laatste waarschuwing gekomen. Lexia Avvocati, het in Italië gevestigde advocatenkantoor, kondigde vorige week een juridische actie aan tegen de beurs om schadevergoeding van transacties op Binance te verhalen. Het bedrijf beweerde hierbij dat het zijn eigen regels voor de handel in futures had geschonden.

CONSOB sluit zich, met het dienen van de laatste waarschuwing, aan bij het toenemende aantal regelgevers die waarschuwingen hebben afgegeven tegen Binance. Dit in navolging van soortgelijke maatregelen van autoriteiten in Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Kaaimaneilanden, Thailand, Canada, Japan, Singapore en de Verenigde Staten.

Het bericht Waarschuwing van Italiaanse financiële toezichthouder over Binance crypto-uitwisseling verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo