Waarom zondag 5 december een belangrijke dag is voor Bitcoin

Dit artikel gaat over belangrijke data voor de bitcoinmarkt. Er zijn verschillende ETF’s ingediend bij de Amerikaanse financiële waakhond SEC, en deze instantie kan de beslissing over zo’n uitvraag niet oneindig uitstellen. Elke aanvraag heeft een einddatum.

Arcane Research heeft een tijdlijn gedeeld met alle belangrijke datums voor de Bitcoin- en cryptocurrency ETF aanvragen. De eerste genoemde datum is 14 november, ofwel gisteren.

Wat gebeurde er op 14 november

Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS zou eigenlijk gisteren een definitieve beslissing moeten delen. Het ging om een aanvraag van de eerste fysiek ondersteunde Bitcoin ETF in Amerika. Zoals je hieronder kan zien ging het om de aanvraag van VanEck.

Bron: Arcane Research

Omdat 14 november op een zondag viel, is de beslissing naar voren gehaald. Vrijdag de 12e werd de aanvraag van het nieuwe fonds afgewezen. Dit betekent dat institutionele beleggers nog even moeten wachten om via een ETF te kunnen investeren in bitcoin.

Overigens zijn er al bitcoin ETF’s op de Amerikaanse markt, maar zijn deze van een ander type.

Verschil tussen de huidige ETF’s en het product van VanEck

Het belangrijkste verschil tussen de twee financiële producten is het type blootstelling dat ze geven. De al goedgekeurde ETF van ProShares geeft beleggers bijvoorbeeld blootstelling aan Bitcoin-futures in plaats van Bitcoin zelf, terwijl het product van VanEck (en de anderen in het overzicht hierboven) is ontworpen voor directe blootstelling.

Hoe groot is de kans op goedkeuring?

Helaas is het sentiment van de SEC ten aanzien van fysieke ETF’s voor cryptocurrency luid en duidelijk: de commissie keurt (nog) geen producten goed met onderliggende activa die ze niet kunnen controleren.

Omdat de handel in Bitcoin bijna volledig gedecentraliseerd is, kan de commissie momenteel het handelsproces niet rechtstreeks controleren. De SEC zal dit waarschijnlijk framen als het beschermen van investeerders en burgers uit Amerika tegen mogelijke marktmanipulaties.

Maar aan de andere kant, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wie had gedacht dat een Bitcoin ETF op basis van futurecontracten zo snel goedgekeurd zou worden?

De volgende deadline volgens het overzicht is op 5 december, dus hopelijk heeft Sinterklaas een cadeau voor de bitcoinmarkt.

Krijg 10 euro Bitcoin van ons!

Handel in Bitcoin op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij gratis bitcoin

Liever eerst meer informatie?

The post Waarom zondag 5 december een belangrijke dag is voor Bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo