Waarom stijgt AVAX harder dan alle andere crypto’s in BLOX?

Zo’n beetje alle crypto’s schrijven vandaag rode cijfers, maar niet AVAX. Dit is de crypto van Avalanche en is te verhandelen in BLOX. De stijging van 8% lijkt gelijk te gebeuren met het delen van een nieuw beleid rondom meme-coins.

Wildgroei memecoins beperken

Memecoins zijn cryptocurrency’s die zijn gebaseerd op een internetmeme of een andere humoristische eigenschap. Ze worden vaak gekenmerkt door een sterke gemeenschap en een hoge volatiliteit. Denk aan Dogecoin, Pepe en Floki.

Om een wildgroei aan memecoins op de blockchain van Avalanche te voorkomen, is er nieuw beleid gedeeld. De Avalanche Foundation heeft vandaag de details online gezet waaraan meme-projecten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het Culture Catalyst-programma.

Het Culture Catalyst-programma is ontworpen om initiatieven te ondersteunen, waaronder meme-munten, NFT’s en andere gecreëerde tokens die zich richten op culturele betrokkenheid en het bouwen van online community’s.

Gemeenschap op de eerste plaats

Om in aanmerking te komen moeten meme-crypto’s blijk geven van eerlijke lanceringen die oneerlijke voordelen voorkomen en gemeenschapseigendom garanderen. Projecten moeten maatregelen nemen zodat echte leden van de gemeenschap een eerlijke kans op deelname hebben. Met deelname wordt het investeren en de uitgifte van nieuwe coins bedoeld.

Meme-projecten moeten zich ook houden aan de beste beveiligingspraktijken, waaronder audits, geverifieerde contracten en due diligence van de gemeenschap om een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving te garanderen.

Dit zijn de vereisten

Daarnaast heeft de stichting concrete benchmarks vastgesteld voor kwantitatieve criteria, waaronder:

  • Minimaal 2.000 unieke tokenhouders, waarbij de top 100 houders, exclusief gecentraliseerde beurzen, minder dan 60% van het totale aanbod in handen hebben.
  • Ruim 200.000 dollar aan liquiditeit.
  • 50 of meer liquiditeitsverschaffers.
  • Een minimale levensduur van één maand.
  • Een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljoen dollar
  • Een gemiddeld dagelijks handelsvolume van minimaal 100.000 dollar op Avalanche DEXen gedurende minimaal twee weken.

Met de nieuwe richtlijnen en vereisten wil de Avalanche Foundation de ontwikkeling aanmoedigen van projecten naast leuk zijn, ook een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid bij de gemeenschap bevorderen.

All Dutch and English crypto news!

Google to fix diversity-borked Gemini AI, ChatGPT goes insane: AI Eye

After days of getting dragged online over its Gemini model generating wildly inaccurate pictures of racially diverse Nazis and black medieval English kings, Google has...

Tether won’t confirm or deny if it’s dropping USDT on Tron

Tether did not make a specific comment on whether it plans to drop support for Tron after rival Circle dumped the network over safety concerns. News Own...

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo