Waarom Ethereum 20.000 dollar kan worden, en Ripple (XRP) kan stijgen naar 10 dollar

In een reeks tweets legt analist Justin Bennett uit hoe Ethereum tegen januari 2022 zou kunnen stijgen tot 20.000 dollar (17.200 euro), mits bitcoin de markt niet teveel beïnvloedt.

‘Als bitcoin breekt met 65.000 dollar zonder een terugval, dan kan Ethereum stijgen naar de bovenkant van de trendlijn van mei. Hierdoor zou ETH in januari 20.000 dollar kunnen worden.’

Eerder 20.000 dollar dan 10.000 USD

Bennett denkt dat een top van 20.000 USD voor de ethereum koers waarschijnlijker is dan 10.000 dollar. Hij stelt dat de meeste traders onderschatten hoe groot de kapitaalinstroom is tijdens een parabolische run.

Hij waarschuwt ook voor te veel optimisme op de markt. Dit leidt namelijk vaak tot een overvloed aan long-posities (gokken op hogere prijs met hefboomwerking). Op zich is dat niet erg, maar als er te veel long-posities zijn dan is het volgens Bennett gebruikelijk dat er ook veel posities geliquideerd worden.

XRP kan naar 10 dollar stijgen

Voor XRP kijken we naar een analyse vol hopium van CrediBULL Crypto. Deze analist gelooft dat de koers van XRP deze cyclus voorbij de 10 dollar (8,60 euro) kan stijgen. Op dit moment zit de munt van Ripple in een consolidatieperiode. Dat is een moeilijk woord om te zeggen dat de koers niet zo veel beweegt.

Die consolidatieperiode, zegt hij, zou kunnen leiden tot een aanzienlijke stijging als die eenmaal voorbij is. De analist wees zijn bijna 250.000 volgers erop dat de cryptocurrency deze keer een flinke consolidatieperiode doormaakt.

CrediBULL Crypto merkte op dat de stap voorbij 10 dollar ‘niet zal gebeuren vanuit deze uitbreidingsfase.’ Hiervoor zijn nog meer consolidatieperioden nodig. In zijn grafiek wijst hij ook op wat hij expansion noemt. Tijdens de volgende expansie zou XRP in de buurt moeten komen van zijn recordhoogte.

De prijs van XRP bereikte begin 2018 een recordhoogte van ongeveer 3,40 dollar (2,82 euro), maar heeft in tegenstelling tot veel andere coins niet meer mogen ruiken aan dit bedrag. Op dit moment is XRP net geen hele euro waard.

 

The post Waarom Ethereum 20.000 dollar kan worden, en Ripple (XRP) kan stijgen naar 10 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo