Waarom Bitcoin op 24 januari 2024 onder goud dreigt te duiken

De Bitcoin (BTC) heeft Goud ingehaald sinds de all-time high van de leidende cryptocurrency in 2021. De Bitcoin/Goud ratio staat nu voor belangrijke weerstand tegenover de aandelenmarkt, met twee mogelijke uitkomsten voor BTC.

Een analyse van Bloomberg

In het bijzonder analyseert Bloomberg’s grondstoffenexpert Mike McGlone de huidige economische situatie en neigt hij naar een recessie. McGlone plaatste zijn analyse op X (voorheen Twitter) op 23 januari en waarschuwde voor mogelijke risico’s in de toekomst.

De grondstoffenexpert legde uit dat Bitcoin is gestegen in een gunstig scenario van nulrentebeleid (ZIRP) na een financiële crisis. Echter begon de cryptocurrency achterop te raken bij Goud toen de rentetarieven stegen.

BTC Prijsanalyse en de Bitcoin/Goud ratio

Bovendien hint de analist van Bloomberg naar de Bitcoin spot ETF-gekte als een top signaal voorafgaand aan deze recessievoorspelling. Interessant genoeg trekt dit inzicht een vergelijking met het gebrek aan rendement van goud als investering:

Het ontbreken van inkomsten en rente zijn de belangrijkste redenen waarom goud niet wijdverspreid wordt aangehouden in portefeuilles te midden van toenemende finalisatie, wat ook van toepassing zou kunnen zijn op Bitcoin. De gekte rond crypto exchange-traded funds zou kunnen worden gezien als een belletje aan de top.”

— Mike McGlone voor Bloomberg

Ondertussen heeft Bitcoin bijna 18% verloren sinds de piek op 11 januari, nadat de ETF was goedgekeurd. Het handelt momenteel op $40.174 na het verliezen van een belangrijke ondersteuningslijn en worstelt nu om deze weerstand te doorbreken.

Het is vermeldenswaard dat de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) van BTC zwakte signaleert. Desalniettemin zou Bitcoin kunnen terugkeren naar het bereik van december en zijn kracht herwinnen in een opwaartse trend.

Samengevat verwacht McGlone dat de Bitcoin/Goud ratio blijft dalen, ondanks de individuele prestaties van Bitcoin. Dit suggereert in wezen dat Goud een betere investering is dan BTC voor 2024, totdat de waargenomen trend verandert.

Investeerders moeten voorzichtig handelen en verdere ontwikkelingen volgen om winstgevende beslissingen te nemen.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin conference organizer to raise $15M for Trump campaign: Report

The reported fundraiser will come after the Republican National Convention, in which delegates are expected to nominate Donald Trump as the party’s presidential candidate.

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo