Waarde XRP stijgt en handelt voor het eerst in maanden boven 1 dollar

Waar veel coins het vandaag een beetje laten afweten, laat de XRP koers juist een mooie stijging zien. De waarde stijgt vandaag met 13 procent en inmiddels is de munt meer waard dan 1 dollar (0,86 euro). Dat is voor het eerst sinds 4 juni.

Verdubbeling in prijs

In de grafiek hieronder zie je de indrukwekkende stijging van XRP. Sinds 20 juli is de waarde verdubbeld. Achteraf gezien was die datum het perfecte moment om crypto’s in te slaan, de markt was in volle angst, maar een dag later stond het online-evenement The ₿ Word gepland.

Bron: BTC Direct

Meer ruimte om te groeien

Het analyseteam van Santiment kijkt naar wat er allemaal gebeurt rondom Ripple en XRP. Middels een tweet laten zij weten dat een verdere toename van de dagelijkse interactie van unieke adressen en het aantal nieuwe wallets ervoor kan zorgen dat de Ripple koers nog meer ruimte heeft om te groeien.

$XRP is enjoying a+18% day on a nice decoupling from $BTC and the rest of #crypto currently. Watch for an uptick in the address activity (unique addresses interacting daily) & network growth (new addresses created), which would push this rally further. https://t.co/Yr9abjv2EW pic.twitter.com/JE44wtJBgL

— Santiment (@santimentfeed) August 11, 2021

Remittance draagt bij aan populariteit

De koers van XRP is vaak ook onderhevig aan fundamenteel nieuws. Denk hierbij aan nieuwe partijen die gebruik maken van het RippleNet om buitenlandse betalingen uit te voeren. De reden dat deze partijen hier gebruik van willen maken, is omdat dit remittance goedkoper en sneller maakt. Daarnaast is RippleNet ook gewoon open op feestdagen en in het weekend. Dat zijn grote voordelen ten opzichte van remittance via traditionele banken.

Met remittance wordt bedoeld het verzenden van geld naar het buitenland. De wereld is nu eenmaal kleiner geworden en velen zijn verhuisd en hebben hierdoor familie in het buitenland wonen. Om geld naar familie te verzenden, kun je gebruik maken van banken, partijen als Western Union, of een crypto-gerelateerde dienst gebruiken.

Concurrentie voor zijn

Traditionele remittance-bedrijven zijn altijd op zoek naar de weg van de minste weerstand, om een voordeel te hebben ten opzichte van hun concurrenten. Dat is precies de reden waarom gisteren bekend werd dat het Zuid-Koreaanse GME Remittance zich aansluit bij RippleNet voor betalingen naar Thailand.

Door deel uit te maken van het RippleNet-netwerk, kan GME Remittance ook snel opschalen door nieuwe remittancekantoren te openen, waar dan ook ter wereld. Directeur Subash Chandra Poudel:

‘We kozen voor Ripple als onze partner omdat we met RippleNet binnen 1-2 weken in nieuwe landen kunnen lanceren met nieuwe partners. Dit heeft de time-to-market drastisch verkort en geeft ons een voorsprong op onze concurrenten.’

Dit soort berichten stemt de markt natuurlijk positief over het product van Ripple.

The post Waarde XRP stijgt en handelt voor het eerst in maanden boven 1 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

US Bitcoin miners silent in face of Kerrisdale ‘snake oil’ claims

U.S. Bitcoin miners have remained tight-lipped following a recently released Kerrisdale Capital report criticizing the industry.

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo