Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes: “bereid je voor op een enorme bitcoin rally”

Bitcoin beweegt nog altijd in een nauwe koersrange tussen de 19.000 en 21.000 euro. Uiteindelijk bleek de steun rond het belangrijke niveau van 20.000 euro niet genoeg en handelen we daar net onder met een koers van 19.900 euro. Volgens voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes is het tijd om ons voor te bereiden op een enorme rally van bitcoin.

Hayes voorspelt “Doom Loop”

Arthur Hayes staat bekend om zijn scherpe columns waarin hij vaak allerlei macro-economische data verwerkt. Nu spreekt de voormalig oprichter en CEO van BitMEX over een zogenaamde “Doom Loop” in de macro-economische arena. Op Twitter heeft Hayes de dag-grafiek van de euro gedeeld in vergelijking met de dollar. Waarschijnlijk heb je het al meegekregen, maar onze euro handelt momenteel op gelijke hoogte met de Amerikaanse dollar. Daarmee is de euro voor het eerst in 20 jaar tijd evenveel waard als de dollar.

Net als bitcoin heeft de euro een pittig jaar achter de rug en volgens Hayes staat onze munt nog meer verliezen te wachten. De val van de euro begon met het conflict tussen Oekraïne en Rusland, waardoor de inflatie omhoog sprong en centrale banken moesten ingrijpen. De Europese Centrale Bank heeft dat tot dusverre niet gedaan, waardoor de euro nu in de problemen komt.

Deze zogenaamde “Doom Loop” is onderdeel van de these van Hayes, die een scenario voorspelt waarin de euro én de Amerikaanse dollar uiteindelijk waarde verliezen ten opzichte van goud en bitcoin. Dit scenario begon zich uit te spelen nadat Rusland werd buitengesloten van het internationale financiële systeem. Hayes verwacht daardoor dat landen en individuen in de toekomst de voorkeur geven aan (digitale) grondstoffen boven het fiatgeld van centrale banken.

Waarom zou een centrale bank sparen in fiatgeld?

Volgens Hayes heeft de uitsluiting van Rusland tot gevolg dat veel centrale bankiers wel twee keer nadenken voordat ze hun vermogen in een fiatmunt stallen. Als de Verenigde Staten met één druk op de knop al je dollars kan bevriezen, in hoeverre kun je dan op dat vermogen vertrouwen? Als de Verenigde Staten genoeg reden ziet om jou van het betaalsysteem uit te sluiten ben je immers alles kwijt. Dat maakt grondstoffen als goud en olie, maar ook bitcoin volgens Hayes een veel aantrekkelijker alternatief.

Uiteindelijk ziet Hayes op basis van dit scenario een goudkoers van 10.000 euro en een bitcoin koers van 1 miljoen euro voor zich. De “Doom Loop” die Hayes omschrijft is vooral een “mentale shift” bij financiële entiteiten. Een ernstige daling in het enige dat fiatgeld dekt: het vertrouwen van de gebruikers.

Als het vertrouwen weg is, kunnen centrale banken en institutionele beleggers alleen handelen in een systeem waarin vertrouwen geen rol speelt. Op basis daarvan voorspelt Hayes een enorme stijging van de bitcoin koers. Dit proces kost echter tijd en zal zich volgens Hayes ergens in de komende 10 jaar uitspelen. “De Doom Loop is begonnen. 1 Amerikaanse dollar staat gelijk aan 1 euro. Bereid jezelf voor op meer manipulatie van de rente en een bitcoin koers van 1 miljoen euro. Maar wees alsjeblieft geduldig, dit soort dingen kosten tijd”, aldus Hayes via Twitter.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo