Voor NFT-makers lanceert Ripple een fonds van $ 250 miljoen

Voor het verkennen van nieuwe use-cases voor non-fungible tokens of NFT’s in zijn grootboek, lanceert Ripple Labs een fonds voor makers, marktplaatsen en merken. Ripple gaf aan dat door te werken met non-fungible tokens of NFT’s, het fonds van $ 250 miljoen gericht zou worden op het versnellen van de acceptatie in de crypto-ruimte. Ripple legde dit uit in een aankondiging van woensdag.

De bezorgdheid over het maken van de tokenized-illustraties, inclusief onhandige gebruikerservaringen, hoge transactiekosten en de mogelijke effecten op het milieu, wil het platform aanpakken. Volgens Ripple zijn ze ervan overtuigd dat NFT’s de belofte van tokenization belichamen en een omslagpunt vormen voor de omarming door de mainstream.

Ripple gaf verder aan verheugd te zijn dat via het Creator Fund en de XRPL nieuwe hulpprogramma’s voor NFT’s losgemaakt worden en de bredere verschuiving naar tokenisatie versneld worden. NFT-marktplaatsen, zoals MintNFT en Mintable en creatieve bureaus, zouden als een van de eersten toegang hebben tot het fonds, volgens Ripple. Op de XRP Ledger zou elke voorgestelde NFT-toepassing worden gebouwd.

Zo kunnen makers geld verdienen met hun werk. David Schwartz, Ripple CTO, heeft eerder voor het op schaal stroomlijnen van de NFT-creatie, de lage kosten, hoge snelheid en betalingsfuncties van het grootboek aangehaald. Mintable wilde de XRP Ledger integreren omdat het volgens hun bij uitstek geschikt was om een naadloze ervaring voor NFT’s te leveren, kondigde het platform in juli aan.

Sinds 2020 heeft het platform meer dan 700.000 NFT’s gemaakt. Over de milieuproblemen in de crypto-ruimte hebben zowel Ripple als de NFT-markt openbare verklaringen afgelegd. Ripple heeft beloofd tegen 2030 CO2-neutraal te worden. Toch heeft het bedrijf ook aangegeven dat zijn XRP-grootboek al CO2-neutraal is.

Het bericht Voor NFT-makers lanceert Ripple een fonds van $ 250 miljoen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo