Voor massale acceptatie zet medeoprichter van DOGE zicht op Ethereum-brug en NFT’s

Voor het bewerkstelligen van massale acceptatie van de Dogecoin (DOGE), heeft Billy Markus, medeoprichter van de meme-munt, zijn zinnen gezet op non-fungible tokens (NFT) en een Ethereum-naar-Dogecoin-brug. Markus benadrukte het belang van het voltooien van de Ethereum-Dogecoin-brug, in een tweet van donderdag. De brug kan zo actief worden toegevoegd op Ethereum gebaseerde NFT-platforms zoals OpenSea, zodat non-fungible aankopen met DOGE mogelijk worden.

Er is grote vraag om NFT’s te kopen binnen de crypto-gemeenschap, volgens Markus. En het inschakelen van NFT-aankopen met DOGE vergroot het nut ervan opvallend. Gebruikers zouden met de ontwikkeling van een Dogecoin-Ethereum-brug, DOGE van de Dogecoin-blockchain naar de Ethereum-blockchain kunnen sturen. En transacties uitvoeren via ERC-20 DOGE-tokencontracten met de activa in sectoren zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en NFT’s.

DOGE zal de transactieniveaus en het gebruik via circulatie in verschillende DeFi-protocollen op Ethereum opvoeren. Tegelijkertijd zou de brug DOGE extra bruikbaar maken, omdat het een leuk alternatief zou kunnen zijn voor Ether dat NFT-betalingen domineert. Vitalik Buterin, Ethereum medeoprichter en DOGE-investeerder, benadrukte ook het bullish potentieel dat een Ethereum-brug zou kunnen hebben voor DOGE.

Buterin gaf dit aan in een interview met podcaster Lex Fridman op 4 juni. Buterin merkte bovendien op dat als DOGE op de een of andere manier een brug wil slaan naar Ethereum, mensen DOGE duizenden keren per seconde in een lusring zouden kunnen verhandelen. Dat zou dan geweldig zijn, zei Buterin. Aan hem werd in de Twitter-thread van Markus gevraagd of de brug in de maak, is. En Buterin antwoordde van ja dat mensen aan de DOGE-ETH-brug werken. Zonder namen te noemen.

Op 18 juni kondigden organisaties zoals DogeLabs aan dat het idee onderzocht werd, om een Dogecoin-Ethereum-brug te bouwen waarmee hodlers de activa zouden kunnen gebruiken in op Ethereum gebaseerde DeFi-staking. DogeLabs is een samenwerking van ontwikkelaars gericht op de Dogecoin-chain. Het was ook op zoek naar de ontwikkeling van een DOGE-burn-wallet, verklaarde DogeLabs.

Ontwikkelaars zouden hier applicaties kunnen bouwen die een klein deel van Doge naar een openbare burn-wallet sturen om te helpen bij het bouwen van een deflatoire modus rond de inflatiegroei van DOGE, legde DogeLabs nog uit. In 2015 stopte Markus met werken aan Dogecoin waarbij hij zijn voorraad verkocht voor een bedrag gelijk aan een gebruikte Honda Civic.

De medeoprichter is echter lid van de adviesraad van de Dogecoin Foundation die in augustus opnieuw is opgericht. Ook Buterin is lid van de adviesraad. Deze non-profit stichting beschermt het handelsmerk tegen copycats zoals Dogecoin 2.0, naast het ondersteunen en pleiten voor de ontwikkeling van Dogecoin. Zo had de Dogecoin Foundation geëist dat het “Dogecoin 2.0”-project de naam zou veranderen.

En advocaten waren ook ingehuurd voor merkbescherming om contact op te nemen met de ontwikkelaars van de namaak DOGE, in een poging om de Dogecoin-gemeenschap te beschermen tegen misleiding en om de naam Dogecoin te beschermen tegen mogelijk misbruik. Zo meldde Cointelegraph op 2 september.

Het bericht Voor massale acceptatie zet medeoprichter van DOGE zicht op Ethereum-brug en NFT’s verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo