Voor handel in auteursrechten lanceert Alibaba, NFT-marktplaats

Alibaba Group Holding, het Chinese multinationale e-commercebedrijf, heeft een nieuwe nonfungible token (NFT)-marktplaats gelanceerd. Houders van handelsmerken kunnen hiermee tokenized licenties voor hun intellectuele eigendom verkopen. Via het veilingplatform van Alibaba is de nieuwe NFT-marktplaats, genaamd “Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade”, toegankelijk.

Op de “New Copyright Blockchain” worden NFT’s die via het platform worden gelanceerd, uitgegeven.  New Copyright Blockchain is een gedistribueerd grootboektechnologieplatform dat centraal wordt beheerd door de Sichuan Blockchain Association Copyright Committee. De markt hoopt zich te richten op schrijvers, muzikanten, artiesten en game-ontwikkelaars.

Zo werd aangegeven in een dinsdagrapport van de nieuwspublicatie South China Morning Post (SCMP), die eigendom is van Alibaba. De marktplaats is al live en biedt onderdak aan verschillende NFT’s die volgende maand worden geveild. Om deel te nemen aan veilingen moeten bieders een aanbetaling van 500 yuan, ongeveer $ 77, doen om deel te nemen aan veilingen. Elke aanstaande veiling heeft een minimumprijs van $ 15 per stuk ingesteld.

Via de cryptoportfolio-applicatie Bit Universe, die is geïntegreerd in WeChat, kunnen kopers hun collecties bekijken. SCMP-verslaggever Josh Ye twitterde dat hoewel de technologie zelf ongeautoriseerd kopiëren niet verhindert, de verkoop het volledige eigendom van de werken omvat die via het platform zijn gekocht. Zo gaf Ye aan in een reactie op de nieuwe marktplaats.

Het is voor kopers bij veel NFT’s die worden getoond, niet duidelijk welke rechten ze krijgen, en één NFT lijkt zelfs Star Wars-fan art zonder licentie af te beelden. Veel van de dochterondernemingen van Alibaba hebben al non-fungible tokens omarmd. Toch is dit de grootste NFT-aankondiging van het bedrijf tot nu toe.

Het e-commerceplatform Taobao, eigendom van Alibaba, presenteerde voor het eerst NFT’s op zijn jaarlijkse Maker Festival dat Chinese kunst en ondernemerschap viert, meldde Cointelegraph in juli. De verkoop van NFT-gebaseerd onroerend goed gemaakt door de Chinese kunstenaar Huang Heshan werd met het evenement georganiseerd. SCMP lanceerde in dezelfde maand een NFT-project met de naam “Artifact”.

Dit project omvatte tokenized historische momenten die door de publicatie werden gerapporteerd uit het 118 jaar oude archief, zoals de overdracht van Hong Kong van het Verenigd Koninkrijk aan China in 1997.

Het bericht Voor handel in auteursrechten lanceert Alibaba, NFT-marktplaats verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin conference organizer to raise $15M for Trump campaign: Report

The reported fundraiser will come after the Republican National Convention, in which delegates are expected to nominate Donald Trump as the party’s presidential candidate.

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo