Volgens fondsmanager is Buterins $ 1 miljard SHIB-donatie moeilijk uit te betalen

Vitalik Buterin, Ethereum-medeoprichter, schonk eerder $ 1 miljard aan cryptocurrency aan een COVID-19-hulpfonds in India. Echter, tot nu toe is slechts $ 20 miljoen van de $ 1 miljard uitbetaald en verdeeld onder ontvangers van hulp. In een recent interview met de oprichter van het fonds, Sandeep Nailwal, is de focus op het uitzoeken waarom het proces niet zo wrijvingsloos is als crypto-gebruikers zouden hopen.

Cryptofanaten zullen zich herinneren dat een beslissing van Buterin paniek en bewondering in gelijke mate had gewekt. De Ethereum-medeoprichter had in mei namelijk verschillende van zijn meme-muntposities geliquideerd en de opbrengst aan verschillende goede doelen geschonken. Onder de handelaren ontstond er ten eerste paniek, want die haastten zich om hun winst vast te leggen te midden van de prijsdalingen die de uitverkoop van Buterin onvermijdelijk veroorzaakte.

Het gaat in deze specifiek om de eerder populaire tokens Shiba Inu (SHIB) en Dogelon Mars (ELON), die elk hun prijs zagen dalen met meer dan 40%. Echter, er was enige erkenning, zelfs onder handelaren dat de prijsdalingen die deze intens gehypte munten beïnvloeden, enige uitstel zouden bieden van de stijgende transactiekosten op het Ethereum-netwerk.

Velen in de gemeenschap verwelkomden de stap bovendien, toen bleek dat Buterin de opbrengst had gedoneerd aan verschillende goede doelen, zoals Gitcoin, Give Well en India COVID-Crypto Relief Fund. Vooral omdat India in de greep was van een ongekende en dodelijke golf van COVID -19 infecties.

Echter, de oprichter van het India COVID-Relief Fund heeft een paar maanden later, enkele van de moeilijkheden gedeeld die gepaard gaan met het verzilveren van de gulle bijdrage van Buterin. Er is slechts $ 20 miljoen uitbetaald tot nu toe, en nog eens $ 20 miljoen is gepland voor de nabije toekomst.

Sandeep Nailwal, de oprichter van het fonds, die ook medeoprichter was van Polygon (eerst Matic), vertelde verslaggevers dat sommige vertragingen te wijten zijn aan zijn voorzichtigheid. En het is ook te wijten aan zijn wens om ervoor te zorgen dat de fondsen de basisorganisaties transparant bereiken. Naar plaatsen waar ze het meest dringend nodig zijn, zei Naiwal.

Om toezicht te houden op het proces terwijl het doorgaat, is Naiwal daartoe van plan een gerenommeerde auditor in te huren. De eerste waarde van $ 1 miljard die de 50 biljoen Shiba Inu-coins vertegenwoordigden daalde op het moment van hun verkoop al snel met ongeveer 50%. Bovendien door de prijscrashes die de liquidaties van Buterin veroorzaakten.

Hun uiteindelijke totale waarde zal waarschijnlijk rond de $ 400 miljoen zijn, schat Nailwal. De tokens worden omgezet in dollars en vervolgens in roepies. Daarom stuitte het uitbetalen van de fondsen op de vereiste om te voldoen aan de Indiase wet op de regulering van buitenlandse bijdragen. Los van een berg bureaucratie. Naar verluidt is tot nu toe ongeveer 80% omgezet.

Naar verluidt worden de cryptofondsen, terwijl ze langzaam binnenkomen, verdeeld onder voedseldistributeurs in het hele land. En een organisatie die werkt aan het opzetten van mini-intensive careafdelingen voor COVID-19-patiënten op het platteland van India. Naiwal uitte ook zijn angst over het vooruitzicht van een derde golf van infecties in het land dat al een officieel dodental van meer dan 400.000 heeft gemeld.

Terwijl hij doorgaat met dit omslachtige proces van het uitbetalen van de donatie. Echter, recente rapporten suggereren dat het werkelijke cijfer zo hoog zou kunnen zijn als 4 miljoen. Met een waarde van respectievelijk $ 220.000 en $ 400.000 had Buterin ook 100 Ether en 100 Maker naar het fonds van Naiwal gestuurd, voor de hype van de meme-munten.

Het bericht Volgens fondsmanager is Buterins $ 1 miljard SHIB-donatie moeilijk uit te betalen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo