Volgens de FTX CEO kunnen KYC-tools het gedoe voor de Amerikaanse cryptomarkt minimaliseren

Veel crypto-bedrijven over de hele wereld zijn ertoe gedwongen hun bedrijfsactiviteiten staken door doorlopend regelgevend toezicht. Sam Bankman-Fried, CEO van de prominente crypto-uitwisseling FTX, heeft zich uitgesproken te midden van dit hardhandig optreden. De CEO heeft zich uitgesproken over zijn voortdurende inspanningen om zich aan te passen aan de veranderende regelgeving rond het runnen van crypto-bedrijven.

Hij kondigde ook de inspanningen van FTX aan om systemen te vinden voor het stroomlijnen van zijn Know Your Customer (KYC)-activiteiten. Volgens Bankman-Fried hebben ze hun controles uitgebreid en meer signalen gevonden en verwerkt, terwijl ze als bedrijf volwassener worden. De toevoeging van een nieuwe functie op FTX die de jurisdictie van een gebruiker bevestigt op basis van hun geregistreerde telefoonnummer, werd ook benadrukte door de CEO.

Bankman-Fried gaf aan de telefoonnummers van gebruikers met hun ingediende namen in KYC1 te controleren, om ze verder te verifiëren. De CEO legde uit dat ze KYC2 nodig hebben om toegang te krijgen tot sommige functies van de site, inclusief futures, als het eerste voor KYC1 niet werkt of als er geen gegevens zijn.

De ondernemer benadrukte de voortdurende inspanningen van het bedrijf om op zoek te gaan naar meer tools om de identiteit te bevestigen, hopelijk terwijl het gedoe voor gebruikers wordt geminimaliseerd. Dit deed hij door inzichten te delen over de activiteiten van FTX binnen de Verenigde Staten. Deze inspanning zal het bedrijf helpen om soepelere operaties binnen Amerikaanse rechtsgebieden te ervaren, hoopt Bankman-Fried.

Om een betere prestatie te leveren dan rivaliserende crypto-uitwisselingen zoals Binance en Coinbase, is nu het streven van FTX. De CEO heeft eerder gezegd dat het verwerven van Goldman Sachs en de Chicago Mercantile Exchange helemaal niet uitgesloten is als het alle crypto-bedrijven kan overtreffen om de grootste beurs te worden. Dit werd eerder gemeld door Cointelegraph.

Bankman-Fried noemde het geld en de veiligheid van investeerders als prioriteit, als aanvulling op de aankondiging over de KYC-gerelateerde update. Er zouden geen beperkingen zijn op opnames verzekerde hij beleggers ook. Behalve als de uitwisseling de activiteiten van de gebruiker kan koppelen aan witwas- en diefstal gerelateerde activiteiten.

De crypto-uitwisseling zal hierbij doorgaan met het implementeren van tweefactor authenticatie en vergelijkbare methoden om diefstal te helpen voorkomen. De onmiddellijke behoefte aan duidelijkheid in crypto-regulering werd kortgeleden besproken door Bankman-Fried. Hij deed dit om de drive van FTX om licenties aan te vragen in veel rechtsgebieden, te ondersteunen.

De FTX-CEO beweerde hierbij vijf uur per dag te besteden aan regelgeving en licentie gerelateerde activiteiten. Regeringen zullen in de komende drie tot vijf jaar een duidelijker standpunt hebben over crypto-regelgeving, is de verwachting van de CEO. Hij wil voldoen aan de KYC- en anti witwas vereisten die uniek zijn voor elk rechtsgebied dat ze bedienen.

Het bericht Volgens de FTX CEO kunnen KYC-tools het gedoe voor de Amerikaanse cryptomarkt minimaliseren verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo