Volgens Changpeng Zhao, kijkt Binance US naar IPO-route

Een in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-uitwisseling, Binance US, wil ondanks het voortdurende harde optreden van de regelgeving tegen Binance naar de beurs gaan. Binance US opereert afzonderlijk van Binance. Op vrijdag sprak oprichter en CEO van de wereldwijde beurs Binance, Changpeng Zhao, over de lopende regelgevingskwesties en toekomstplannen op de blockchain virtuele top REDeFiNE Tomorrow 2021.

Binance zal in de toekomst te maken krijgen met zware regelgeving, zei de CEO vol vertrouwen. En hij merkte op dat het bedrijf wil overstappen van een technische startup naar een financiële dienst. Binance had zijn inspanningen op het gebied van naleving agressief opgevoerd, herhaalde Zhao, zoals het inhuren van voormalige toezichthouders. De inspanningen van het bedrijf om samen te werken met regelgevers waren niet het ‘sterke voorbeeld’ van het bedrijf, gaf Zhao toe.

En de CEO wees erop dat het dringend nodig is om nalevingscommunicatie te lokaliseren. CZ verklaarde dat Binance niet uitsluit dat Binance US op een dag naar de beurs zal gaan. Hoewel Binance tot nu toe een mager succes heeft gezien in de communicatie met wereldwijde regelgevers. De beursgang van Binance US wordt niet uitgesloten omdat de beurs op zoek is naar manieren om te gaan voor een eerste openbare aanbieding (IPO).

Ook gaf CZ aan dat Binance US naar de IPO-route kijkt en dat de meeste regelgevers bekend zijn met een bepaald patroon, het hebben van een hoofdkantoor of het hebben van een bedrijfsstructuur. Echter, die structuren zetten ze op om het voor een beursgang gemakkelijker te maken, zei CZ. In 2019 werd Binance US gelanceerd. Het bedrijf exploiteert een aparte entiteit van Binance, licentietechnologie en ontvangt merkondersteuning van de wereldwijde beurs.

Eerder dit jaar werd Brian Brooks de CEO van Binance US om de beurs te helpen concurreren met Coinbase en uit te breiden over de Verenigde Staten. Brooks is de voormalige waarnemend controleur van het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency. De laatste tijd is Binance onderworpen aan meer toezicht door wereldwijde toezichthouders, waaronder de Verenigde Staten.

Zowel het Amerikaanse ministerie van Justitie als de Internal Revenue Service hebben Binance onderzocht op vermeende illegale handelsactiviteiten, zoals eerder gemeld. Gebruikers in de Verenigde Staten waren hierbij betrokken. Naar verluidt werd Binance in maart het onderwerp van een onderzoek door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission over vermeende transacties door Amerikaanse klanten.

Het bericht Volgens Changpeng Zhao, kijkt Binance US naar IPO-route verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo