Volgens analist geloven Bitcoin-verkopers niet dat BTC-prijs nog steeds $ 41K is

Bitcoin (BTC) sloot juli boven de $ 41.000 af in een “bullish engulfing” kaars die de vorige neerwaartse trend dramatisch opheft. Alistair Milne, investeerder en ondernemer, heeft zich in een tweet op 1 augustus bij velen aangesloten bij het vieren van een klassieke terugkeer naar vorm voor BTC-prijsactie.

Bearish worden, geweigerd door Bitcoin

BTC/USD hield vast aan late winsten om een maandafsluiting te plaatsen die maar weinigen hadden verwacht. Na drie maandelijkse rode kaarsen op rij te hebben gezien. Eind juli toen de weerstand daalde en het sentiment verbeterde, bleven de beren niet op de stoel van de bestuurder. Ondanks de dip naar $ 29.000. Milne vatte samen dat bullish op de maandelijkse grafiek voor Bitcoin flink toeslaat.

Wanneer een grote groene kaars volgt na een kleine rode kaars wordt een grafiekpatroon gevormd dat een bullish engulfing-patroon wordt genoemd. In deze is het de maand juli waarbij zijn lichaam, het lichaam van de vorige kaars, de maand juni, volledig bedekt of overspoelt. Zelfs doorgewinterde hodlers lijken verward over wat ze nu moeten doen, doordat de stap omhoog, en zijn blijvende kracht, zo verrassend was.

In feite verkopen sommige lange termijn houders terwijl BTC/USD stijgt, laten gegevens on-chain zien. Analist Lex Moskovski vindt dat het overeenkomt met de fase van ongeloof van een klassieke marktcyclus. De lange termijn indicator voor de outputwinstverhouding (LTH-SOPR), die dit weekend het laagste niveau bereikte in 2021, werd door Moskovski benadrukt.

Om een indruk te krijgen van de winstgevendheid van de coins die worden verkocht, kijkt SOPR naar de waarde van coins die in een bepaalde periode zijn verplaatst. Glassnode legt uit dat een neerwaartse trend naar de neutrale 1-waarde, suggereert dat de winstgevendheid van de betreffende coins laag is.

Moskovski merkte op dat sommige Bitcoin-houders op lange termijn verkopen in deze bounce met minimale winst, zoals aangegeven door LTH-SOPR die twee dagen lang het dieptepunt van dit jaar bereikt. Volgens hem is dit een van de redenen waarom we nog steeds op 41k zitten en dus ongeloof.

Volgens schema

Na twee tests in de afgelopen 24 uur, blijven bulls ondertussen zoeken naar triggers die BTC/USD voorgoed voorbij $ 42.000 kunnen sturen. Er ligt weinig in de weg tot $ 45.000 en $ 47.000 daarbuiten, merkte Cointelegraph op. PlanB, de maker van de stock-to-flow-prijsmodelfamilie, die de juli-close van Bitcoin omschreef als een herstel volgens schema, was even enthousiast voor opwaartse kracht op zaterdag.

Stock-to-flow blijft geldig, waarbij PlanB een minimale sluitingsvereiste van $ 47.000 voor augustus geeft. Toch wordt nu een Bitcoin-prijs van bijna $ 100.000 geëist.

Het bericht Volgens analist geloven Bitcoin-verkopers niet dat BTC-prijs nog steeds $ 41K is verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin conference organizer to raise $15M for Trump campaign: Report

The reported fundraiser will come after the Republican National Convention, in which delegates are expected to nominate Donald Trump as the party’s presidential candidate.

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo