Vitalik Buterin is onderdeel van de opnieuw opgerichte Dogecoin Foundation

De mede-oprichter van Ethereum zal de organisatie over blockchain en crypto kwesties adviseren

De Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin zal de opnieuw opgerichte Dogecoin Foundation adviseren, zo blijkt uit een op dinsdag gepubliceerde persmededeling.

Op de ‘Over ons’ pagina van de Foundation wordt Vitalik als één van de vier raadsadviseurs vermeld, waarbij het zijn rol is om het team over blockchain en crypto kwesties te adviseren.

Afgezien van de Ethereum goeroe, zijn de andere belangrijke adviseurs de DOGE medeoprichter Billy Markus, ook wel bekend als ‘Shibetoshi Nakamoto’, als een adviseur voor de community en memes; de Dogecoin Core developer Max Keller, die technisch adviseur zal zijn, en Jared Birchall, die de zelfbenoemde ‘Dogefather’ Elon Musk zal vertegenwoordigen.

De Foundation nam nadat het in 2014 opgericht werd een bescheiden rol in aangezien de mememunt in de schaduw van de bredere cryptomarkt bleef. Nu wil het team alsnog een robuuste organisatie hebben die in de komende weken diverse nieuwe projecten aan zal kondigen die op het aanvullen van de Core Wallet van de cryptovaluta gericht zijn.

De Foundation zal niet proberen om “de controle over te nemen”, maar probeert enkel haar ontwikkeling te “versnellen”, zo verduidelijkt de verklaring.

“Wij zijn van mening dat het succes van Dogecoin aan de brede wereldwijde acceptatie en bruikbaarheid te danken is, en zijn van plan ons op projecten te concentreren die de acceptatie van Dogecoin op basisniveau zal vergroten”, merkte de organisatie op.

De Foundation zal verder proberen het Dogecoin merk te beschermen door toezicht op het handelsmerk en het logo van Dogecoin te houden. Hierdoor zal de merknaam voor de community behouden worden, waardoor het in DOGE gerelateerde memes en andere leuke projecten kan worden gebruikt.

Dogecoin bleef na explosieve prestaties aan het begin van 2021 aan kracht winnen, waarbij de prijs op 8 mei tevens de piekprijs van 0,73 dollar bereikte. Deze prijs is sindsdien tot het huidige dieptepunt van 0,30 dollar gecrasht, dit terwijl de bredere cryptomarkt eveneens met een bearishe druk worstelt. Maar ondanks de prijsdaling blijft het Dogecoin merk zich uitbreiden: het DOGE logo staat op dit moment zelfs op het tenue van de Engelse Premier League voetbalclub Watford.

The post Vitalik Buterin is onderdeel van de opnieuw opgerichte Dogecoin Foundation appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo