Vijf belangrijke punten om deze week in Bitcoin te kijken zoals de $ 50K BTC-prijs versus de Fed

Terwijl een nieuwe week knallend begint, staat Bitcoin (BTC) weer op $ 50.000. Op zondag overschreed Bitcoin de langverwachte grens van $ 50.000, na een sterk weekend. Handelaren zijn, naast een sterk gevoel van déjà vu, natuurlijk nieuwsgierig naar wat er daarna zal gebeuren. En het is van groot belang nu of Bitcoin het zich moeilijk heeft gemaakt met zijn laatste prijsstijging.

Deze week staat nu de jaarlijkse Jackson Hole-top van de Amerikaanse Federal Reserve op de agenda. Daarom kunnen macro-triggers worden gecombineerd met interne bronnen van onenigheid om een hectische week voor cryptocurrency-markten te veroorzaken. Vijf BTC-prijsfactoren die de komende dagen het overwegen waard zijn, werden bekeken door Cointelegraph.

Wat kan er misgaan met Bitcoin op $ 50.000?

Over het feit dat Bitcoin dit weekend het niet zou presteren om $ 50.000 te bereiken, was er veel bezorgdheid. Vanuit degenen die niet overtuigd waren van de marktsterkte was van alles, van lage volumes tot een bearish Wyckoff-distributie-evenement, zichtbaar op sociale media. Echter, Bitcoin knipte in het geval het psychologisch significante prijsniveau op klassieke wijze af en hield het vast.

Populaire handelaar Pentoshi vatte samen in een van de verschillende tweets zondag afkomstig van degenen die niet overtuigd waren van de marktsterke. Pentoshi zei dat als BTC hier kan uitbreken, mensen die te veel handelen, hun BTC zullen verliezen terwijl hodlers zullen winnen. Hij gaf verder aan dit al een keer te hebben gezegd waarbij BTC meedogenloos 6X steeg.

En adviseerde traders na te gaan wanneer ze moeten handelen en wanneer niet. En dat het enige wat je hoeft te doen, is niets doen. Hij gaf aan een plan toe te passen van niets doen als het gebeurt. Verschillende verwijzingen zijn naar het vierde kwartaal van 2020 gekanaliseerd door Pentoshi. Dit duidt op overeenkomsten tussen de marktsamenstelling nu en het begin van de hoofdfase van de nieuwste Bitcoin-bullrun.

Toen BTC/USD in februari voor het eerst $ 50.000 bereikte, was deze springplank ook duidelijk. Echter, het kostte tijd om het niveau stevig te ondersteunen en de basis te leggen voor een stijging naar de huidige all-time highs van $ 64.500. Pentoshi betoogt dat als BTC/USD dus een nieuwe terugval zou zien, het waarschijnlijk vluchtig zal zijn. Hij voegde eraan toe dat indien van toepassing er waarschijnlijk niet veel op teruggekeken zal worden.

Alles draait nu om accumulatie. Er is alleen verticale accumulatie wanneer de prijsstijging begint.

Naarmate de virtuele Fed-top nadert, verdwijnen afnemende geruchten

Deze week zullen zacro-aanwijzingen waarschijnlijk allemaal van de Amerikaanse Fed komen. De jaarlijkse Jackson Hole-bijeenkomst van financiële topcijfers is nu virtueel. Het gerucht gaat dat de nadruk uitgebreid gelegde zal worden op veranderingen in het economisch beleid door de coronaviruspandemie. Markten zullen vooral willen weten of een afbouw van de activa-aankopen op het spel staat en wanneer dat zou kunnen plaatsvinden.

Analisten suggereren dat een dergelijke beweging tot op zekere hoogte in de prijs zit en dat alleen iets onverwachts de markten kan doen draaien. Garrett Melson, een portefeuillestrateeg bij Natixis Investment Managers Solutions, vertelde vorige week aan Yahoo Finance dat ze nog steeds heel, heel mild zijn. Ze zijn iets minder mild, zei hij. Echter, Melson zegt dat het op dit moment een beetje semantiek is en dat de afbouw van activa aankopen zeer goed gedocumenteerd en bekend is.

Hij legde uit dat het eraan komt en dat het gewoon een kwestie is van timing en dat het veel beleggers niet zou moeten verbazen. Door afnemende angsten waren aandelen eind vorige week al aan het verzwakken. Terwijl op het moment van schrijven de start van de handel in de VS nog moest komen. Goud heeft ondertussen veel van zijn recent verloren terrein goedgemaakt.

En dat terwijl goud deze maand zwaar te lijden heeft gehad toen Bitcoin tegelijkertijd steeg. Goudbugs blijven ervan overtuigd dat het edelmetaal op de lange termijn investeringen zal blijven aantrekken. Hierbij blijven investeerders, die veiligheid willen, weg van Bitcoin vanwege de volatiliteit, zoals Cointelegraph meldde.

Is de Bitcoin-prijstop versneld door China?

Er is weinig discussie over de kracht van de netwerk-fundamentals, als de spotprijsactie van Bitcoin geen indruk op beleggers heeft gemaakt. De afgelopen week overtroffen de hash-snelheid en moeilijkheidsgraad zichzelf, maanden na een breed herstel. Schattingen laten zien dat de hash-snelheid 8 exahashes per seconde (EH/s) heeft toegevoegd, vergeleken met afgelopen maandag.

Dit komt overeen met een totale toename van ongeveer 5% van de rekenkracht voor crypto mining. De hash-snelheid is slechts 47 EH/s verwijderd van de all-time highs die werden gezien voordat de Chinese mijnbouwroute in mei plaats vond, met het niveau dus op 121 EH/s. Vorige week schreef het populaire Twitter-account Documenting Bitcoin dat met een van de grootste verplaatsingen van infrastructuur in de moderne geschiedeni, de Bitcoin hash-snelheid zijn herstel voortzet.

Ongeveer 45% van de Bitcoin-mijnindustrie, miljarden dollars, die continenten verplaatst terwijl het netwerk gewoon doorging, gaf Twitter-account Documenting Bitcoin aan. Hij gaf ook dat Bitcoin geen downtime heeft ervaren. Niet alleen downtime was nul, want er was ook geen verlies in vraag. Allemaal zoals gepland zijn er met de terugkeer van hashing-kracht er problemen ontstaan met aanpassingen.

Deze hebben alleen gediend om de netwerkbeveiliging te versterken en de concurrentie te vergroten. In twee dagen tijd zal de moeilijkheidsgraad hiermee voor de derde keer op rij toenemen. Dit keer met ongeveer 9%, een post-China high. Dit is zeker goed nieuws voor degenen die zich zorgen maken over het langetermijnvertrouwen in de winstgevendheid van crypto mining. En over de rol die China speelde in de werking van Bitcoin.

Een commentator wees echter, bij het vergelijken van de bull run na de halvering van dit jaar met voorgaande, op een potentieel punt van zorg. Parabolic Trav merkte zondag op dat na miner capitulatie bodem in elke bearmarkt er ongeveer 120k-138k blokken zijn en dat Bitcoin zijn top heeft bereikt. Trav legde uit dat 120k-138k blokken voldoende mijnvoorraad opbouwen, nadat ze een tijdje vastzitten, om de markt mee te verpletteren.

Uittocht uit China dwong de voorraad vroeg op de markt te brengen deze cyclus. Trav vroeg daarna nog wat de consequenties zullen zijn. Als de bull run deze keer is versneld door de Chinese episode, dan zou een mogelijke tweede prijspiek ook eerder kunnen komen dan velen verwachten. Zoals Cointelegraph meldde, theorieën beweren echter dat bij het produceren van een “dubbele bubbel” type BTC-prijstop met twee pieken 2013 nagebootst zal worden door 2021.

Van de twee pieken zal de tweede aan het einde van het jaar of misschien zelfs later komen.

Opnieuw dominantie van stromen bij uitwisselingen

Er is ondertussen een andere trend die duidelijk de “springplank” van de bullrun van vorig jaar herhaalt, voor wat betreft 2020-vergelijkingen. Nadat China de algehele neerwaartse trend tijdelijk had omgekeerd zijn Bitcoin-reserves van uitwisselingen de afgelopen weken sterk gedaald.

Het on-chain analysebedrijf Glassnode merkte op dat beleggers BTC nu in voldoende grote hoeveelheden terugtrekken om die opnames het landschap te laten domineren. Terwijl ze in 2021 gemengd gedrag vertonen, merkte Glassnode nog op. Eind vorige week onthulde het analysebedrijf dat Bitcoin-stromen bij uitwisselingen tot augustus zijn teruggekeerd naar een dominantie van uitstroom, omdat beleggers BTC terugtrekken.

Glassnode legde uit dat de markt het afgelopen jaar door een aantal fasen van dominantie van de uitwisselingsstroom is gegaan. De dominantie van de uitstroom werd hierbij eind 2020 voor het laatst gezien. Een populair verhaal dat zich richt op accumulatie bij de huidige prijsniveaus hoort hierbij. Dit wijst op een overweldigend vertrouwen in hogere prijzen die nog moeten komen.

Grotere grip voor “extreme hebzucht”

Bij de crypto-investeerders komen “extreme” emoties weer in beeld. Dat is zo volgens de Crypto Fear & Greed Index, die deze week stevig in zijn “extreme hebzucht” -zone zit. De index meet nu 79/100 en is hiermee slechts 15 punten verwijderd van typisch bullish pieken. Deze pieken sluiten grote prijscorrecties uit, maar de Index staat nog niet helemaal bovenaan de schaal van 0-100.

Er was een intens tempo van verandering voor Fear & Greed want slechts drie weken geleden was het 42/100. Dit duidt aan op “angst” als de algemene marktemotie. Sinds half april toen Bitcoin op zijn huidige recordhoogte stond, is het niveau van maandag dus de hoogste.

Het bericht Vijf belangrijke punten om deze week in Bitcoin te kijken zoals de $ 50K BTC-prijs versus de Fed verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo