Videoverslag van Cointelegraph over stablecoin-crisis, is het een enorm risico of FUD?

Cointelegraph bespreekt in zijn nieuwste videoverslag de systeemrisico’s van stablecoins voor de stabiliteit van zowel crypto- als traditionele markten. Doordat stablecoins een belangrijke rol spelen in het functioneren van cryptohandel en gedecentraliseerde financiën, zijn deze de ruggengraat van het crypto-ecosysteem geworden. Sinds begin 2021 is hun marktkapitalisatie verviervoudigd.

Echter, velen vragen zich af of hun groei echt duurzaam is door het gebrek aan transparantie rond de reserves die stablecoins ondersteunen. Terwijl een aanzienlijk bedrag wordt aangehouden in de vorm van risicovollere activa zoals commercial papers, toonden de recente onthullingen van belangrijke stablecoins aan dat alleen een deel van hun reserves uit contanten bestaat.

De bezorgdheid van sommige analisten is dat in het geval van een neergang op de markt, uitgevers van stablecoin moeite kunnen hebben om aan de terugkoopverzoeken van hun klanten te voldoen. De mogelijkheid bestaat dat dit kan leiden tot een ineenstorting van het vertrouwen van investeerders in die stablecoins, met ernstige gevolgen voor de algehele cryptomarkt.

Frances Coppola, financieel commentator en vocale stablecoin-criticus, gaf aan dat de hele zaak standhoudt zolang iedereen gelooft dat het goed is. En ze het allemaal voor hun eigen handel gebruiken en niemand ooit geld probeert te verdienen, legde Coppola verder uit. Een meltdown van stablecoin zou kunnen overslaan naar de traditionele financiële markten, is ook de bezorgdheid van overheden over de hele wereld. En de overheden pleiten voor strengere regelgeving.

De vragen die hierbij gesteld kunnen worden, zijn onder meer, hoe ernstig is het risico van stablecoins. En wat de mogelijke scenario’s zijn na een grote instorting van stablecoin? En wat kan er gedaan worden om het risico te verkleinen? Cointelegraph geeft antwoord op de vragen op zijn YouTube kanaal.

Het bericht Videoverslag van Cointelegraph over stablecoin-crisis, is het een enorm risico of FUD? verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo