Verwachting: Bitcoin wordt 200.000 dollar na de halving, aldus oprichter van Skybridge

Bitcoin kan volgens Anthony Scaramucci na de halving flink stijgen. In een interview voorspelt de bekende investeerder dat de koers van Bitcoin mogelijk 200.000 dollar kan bereiken.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Aanbod Bitcoin neemt af

Scaramucci denkt dat de prijs van Bitcoin omhoog gaat door een aantal factoren. Eén belangrijke reden is de halving van vandaag. Dit is een gebeurtenis die ervoor zorgt dat het aantal nieuwe Bitcoins dat gecreëerd wordt gehalveerd wordt.

Hierdoor neemt het aanbod van Bitcoins af, wat volgens de verwachting de prijs opdrijft. ‘Op de lange termijn, met de halvering die er deze week aankomt, denk ik dat Bitcoin naar 170.000 of zelfs 200.000 dollar kan stijgen,’ aldus Scaramucci.

ETF’s trekken nieuwe investeerders

Naast de halvering ziet Scaramucci kansen in de ontwikkeling van nieuwe financiële producten, zoals Bitcoin ETF’s. Dit zijn fondsen die net als beleggingsfondsen in Bitcoin investeren. Volgens Scaramucci zorgen deze ETF’s ervoor dat meer mensen kunnen investeren in Bitcoin.

Hij denkt niet dat ETF’s een te grote invloed krijgen op de markt. ‘Bitcoin ETF’s zijn een goede manier voor mensen die gewend zijn om op deze manier te beleggen om kennis te maken met Bitcoin.’

Amazon en goud

Scaramucci vergelijkt de ontwikkeling van Bitcoin met die van het internet in de jaren ’90. Bedrijven als Amazon waren toen ook erg schommelend in waarde. “Als je Amazon aandelen had gehouden in die tijd, dan was een investering van $10.000 nu zo’n $14 miljoen waard”, vertelt hij.

Sommige mensen vragen zich af of Bitcoin wel nuttig is, omdat je er geen rente over krijgt. Scaramucci benadrukt dat dit ook voor goud geldt. Binnen de cryptomarkt bestaan er wel manieren om rendement te verdienen op je Bitcoins, bijvoorbeeld via speciale spaarrekeningen of leningen.

Hij zegt dat de koers van Bitcoin net als tijdens de internetbubbel flink kan dalen. Toch blijft hij optimistisch over de toekomst. “Niemand die Bitcoin langer dan vier jaar heeft aangehouden, heeft er ooit geld mee verloren”, zegt hij. Hij adviseert beleggers dan ook om een langetermijnvisie te hebben.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo