Vertrouwen in PlanB’s voorspelling van $98K BTC tegen december hernieuwt met nieuwe ATH

Nieuwe all-time highs zijn door Bitcoin (BTC) genoteerd, waarbij het actief in het middenbereik van $ 67.000 voor het laatst van eigenaar wisselde. BTC steeg naar onbekende prijzen tijdens het laatste uur van maandag UTC-tijd. Toen prijsactie het vorige hoogtepunt van 20 oktober van ongeveer $ 67.000 opnieuw testte, namen bulls de markten stevig in handen. Voor Bitcoin is de mijlpaal gevestigd op een historische datum.

Op 8 november 2010 kwam de marktkapitalisatie van Bitcoin voor het eerst uit boven de $ 1 miljoen, merken analisten hierbij op. Het lijkt erop dat Crypto Twitter zich verheugt over de nieuwe all-time high. Veel toeschouwers lijken hierbij de hoge prijs te lezen als herstel van hun vertrouwen in het stock-to-flow (S2F) -model van de pseudonieme analist PlanB. Vanwege de griezelige nauwkeurigheid bij het voorspellen van maandelijkse slotkoersen voor BTC, is deze analist opvallend populair geworden.

De uitstaande reserves van een bepaald actief gedeeld door de jaarlijkse productie, wordt met het model gemeten. In een poging om de schaarste van Bitcoin te kwantificeren, te meten en te voorspellen, publiceerde PlanB voor het eerst hun S2F-model in maart 2019. Daarna werd geschat dat Bitcoin na de halvering in mei 2020 een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen zou bereiken.

Met verbazingwekkende nauwkeurigheid heeft PlanB gebruikmakend van S2F voorspeld dat Bitcoin augustus zou afsluiten bij $ 47.000. En dat het actief eind september zou afsluiten bij $ 43.000, terwijl de slotkoers van oktober werd overschat met slechts 3%. Bitcoin zal november boven $ 98.000 afsluiten en zal tegen het einde van het jaar $ 135.000 bereikt hebben, suggereert S2F vooruitkijkend.

Op de vooruitzichten van PlanB voor de markten baseren veel gokkers hierbij voorspellingen dat Bitcoin vóór 2022 in de prijsklasse van zes cijfers zal handelen. In april 2020 pionierde PlanB ook met het stock-to-flow cross-asset (S2FX) -model. Dit model probeert te voorspellen hoe de BTC-markten kunnen reageren op veranderingen in de S2F-dynamiek met hoe goud en zilver in het verleden hebben gepresteerd.

PlanB heeft met het S2FX-model gespeculeerd dat Bitcoin volgend jaar voor $ 288.000 verhandeld zou kunnen worden met deze bull-cyclus. Voor het laten uitkomen van de projectie stelt de analist hierbij dat de markten “echt vuurwerk in 2022” zullen moeten zien. PlanB hield recentelijk een Twitter-enquête waaruit bleek dat van de 242.000 respondenten, 39,8% gelooft dat Bitcoin boven de $ 100.000 zal zijn uitgekomen tegen Kerstmis.

31,4%, aan de andere kant, verwacht dat BTC voor $ 288.000 zal handelen en 23,8% verwacht dat de markten niet boven de zes cijfers zullen uitkomen vóór 25 december.

Het bericht Vertrouwen in PlanB’s voorspelling van $98K BTC tegen december hernieuwt met nieuwe ATH verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoiners betalen maar liefst 2,4 miljoen dollar voor halving blok

Vannacht vond de Bitcoin halving plaats, op het moment dat blok 840.000 toegevoegd werd, ging de beloning voor miners omlaag. Bitcoiners wilden maar al te...

Pro-XRP lawyer requests to be amicus curiae for Coinbase customers

Pro-XRP lawyer John Deaton says the urge to protect the customers "isn't about crypto," but more so about protecting the people that want to "build...

Bitcoin halving hype breaks week-long ETFs outflow streak

Five of the 10 approved ETFs recorded positive inflows that overshadowed the GBTC outflows, bringing in a total of $30.4 million to the spot BTC...

Where will Bitcoin’s price be at the next halving in 2028?

Experts say the price of Bitcoin could top $200,000 by 2028 but concerns around network security and miner profitability still loom. News Own this piece of crypto...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo