Verenigde Arabische Emiraten legaliseren handel in cryptocurrency’s

De financiële toezichthouder van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de Dubai World Trade Centre Authority (DWTCA) hebben een overeenkomst gesloten wat betreft het verhandelen van cryptocurrency’s. Het resultaat van de overeenkomst is de legalisatie van de handel in cryptomunten en het doel is om van de VAE een aantrekkelijke vestigingsplaats te maken voor cryptobedrijven. Daar kan China nog wat van leren!

Volgens het persbericht zullen bedrijven en projecten binnen de cryptosector vanaf heden de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben binnen de vrije handelszone. Behalve van de VAE een aantrekkelijk vestigingsgebied maken voor cryptobedrijven, willen de autoriteiten hiermee ook de innovatie binnen de Emiraten promoten.

Legaliseren crypto onderdeel van evolutie naar digitale economie

Uit het persbericht blijkt onder meer dat de digitale economie hoog op de agenda staat binnen de VAE. Als we de woorden van H.E. Almarri, de Directeur-Generaal van de DWTCA, mogen geloven, dan moet de DWTCA vrije handelszone een speeltuin voor ondernemers worden. Het idee is om in het gebied internationale investeringen en ondernemers zoveel mogelijk de vrijheid te geven om te innoveren.

Met de legalisatie van de cryptosector en in feite alles wat daar mee te maken heeft, zet het gebied de poorten volledig open voor cryptobedrijven die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Dat kan voor verscheidene bedrijven meer dan aantrekkelijk zijn, omdat het in sommige gevallen nog lastig kan zijn om als cryptobedrijf überhaupt aan een bankrekening te komen.

Het is mooi om te zien dat de VAE de opkomst van de cryptosector juist als een kans ziet om de innovatie binnen het gebied in een stroomversnelling te brengen. Duidelijk is dat bitcoin en de rest van de markt niet voor iedere staat of autoriteit direct een vijand is. Inmiddels loopt het spectrum uiteen van een El Salvador dat bitcoin adopteert als wettig betaalmiddel, tot landen als China die een volledig verbod hebben uitgevaardigd.

“NFTs zullen belangrijke rol spelen in toekomst van commercie”

In de VAE is het de machthebbers ook niet ontgaan dat er met de zogenaamde non-fungible tokens (NFTs) iets bijzonders aan het gebeuren is. Deze bijzondere vorm van blockchain tokens maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de eigendomsrechten van een kunstwerk heel eenvoudig te verhandelen en de eigendomsgeschiedenis te traceren. Volgens Almarri hebben NFTs de potentie om een belangrijke rol te spelen in de (digitale) economie van de toekomst.

We moeten nog maar afwachten in hoeverre dat het geval is, aangezien de hele hype rondom NFTs nog niet extreem lang aan de gang is. De meeste mensen dachten immers hetzelfde over ICOs in 2017 en daar is momenteel ook weinig meer van over. Voorlopig moeten we deze nieuwe technologie echter het voordeel van de twijfel geven, want de volumes gaan nog altijd als een raket.

Het is dan ook een doel van de VAE om een duurzaam platform te bieden voor dit ecosysteem, wat voor het gebied een manier is om zichzelf klaar te maken voor de toekomst. Zo liet Almarri verder weten. Het wordt interessant om te zien in hoeverre bedrijven gebruik gaan maken van deze mogelijkheden.

The post Verenigde Arabische Emiraten legaliseren handel in cryptocurrency’s appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo