Vandaag lancering decentrale crypto beurs SundaeSwap op testnet Cardano (ADA)

SundaeSwap is bijna klaar om gelanceerd te worden op het testnet van Cardano. Dit testnet is openbaar, dus iedereen kan de verrichtingen volgen. SundaeSwap is, zoals de naam al doet vermoeden, een decentrale beurs, zoals PancakeSwap dat op BSC is en UniSwap op Ethereum.

Veel activiteit verwacht

Dit liet Input Output HK gisteren weten, IOHK is het bedrijf achter Cardano. IOHK is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het testnet van Cardano, en ze verwachten dat er veel interesse is in een DEX gebaseerd op ADA.

‘We verwachten veel belangstelling voor dit langverwachte evenement en veel activiteit. Daarom werken we samen.’

Lancering verplaatst naar vandaag

Er zijn echter al kinderziektes naar bovengekomen. Deze zorgden voor een paar bugs waardoor de lancering is uitgesteld van gisteren naar vandaag. SundaeSwap tweet gekscherend dat ze hun naam moeten veranderen in MondaeSwap.

De lancering vandaag vindt dus plaats op het testnet, en  niet op het echte netwerk van Cardano. Om deel te nemen heb je een Cardano wallet nodig die kan verbinden met het testnet. Er moeten namelijk testnet tokens gemaakt worden om mee te experimenteren. Denk hierbij aan een wallet als Nami.

Nog geen afspraken over lancering mainnet

Er is geen harde lanceertijd/datum gedeeld voor een release op het echte net van Cardano, ook is niet bekend hoelang en hoeveel er getest gaat worden.

De aankondiging vermeldde niet hoe lang de tests zouden duren of een startdatum voor het mainnet.

IOHK verklaarde dat de test vooral bedoeld is om te kijken hoe het netwerk zich houdt als er veel transacties worden gedaan. Het team kan de parameterinstellingen zelf controleren en analyseren. Cardano heeft deze netwerkparameters, zoals blokgrootte, CPU-limiet en geheugenlimiet, redelijk conservatief ingesteld voor de testen.

Liever goed, dan snel

Het netwerk van Cardano kan vanaf 12 september smart contracts draaien. Sindsdien wordt er maar mondjesmaat wat gelanceerd waardoor Cardano kritiek ontvangt van de crypto-gemeenschap. Het gaat niet snel genoeg.

Maar Cardano heeft altijd benadrukt dat ze hun tijd willen nemen om het goed te doen. Ze hanteren een gestage benadering van DeFi, Dapps en smart contracts. Ze verwachten nog steeds te kunnen concurreren met Ethereum.

Negeer de FUD

IOHK sorteert ook alvast voor op eventuele kritiek op SundaeSwap en bugs. Deze bugs horen erbij en worden ook al gemeld door testnetgebruikers. Het bedrijf moedigde gebruikers aan om lid te worden van zijn Discord-kanaal om feedback te geven op het SundaeSwap-platform, en om de FUD te negeren.

In juni werd de whitepaper van SundaeSwap voor het eerst publiekelijk gedeeld. Hierin staat dat de decentrale beurs schaalbaar wordt en een geautomatiseerd protocol voor liquiditeitsverstrekking voor ADA mogelijk maakt.

The post Vandaag lancering decentrale crypto beurs SundaeSwap op testnet Cardano (ADA) appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo