Vanaf vandaag mogen bitcoin en cryptocurrency-partijen weer adverteren op Google

Vandaag is een nieuwe update uitgerold betreffende het advertentiebeleid van Google. Hierdoor mogen cryptocurrency walletpartijen en exchanges van over de hele wereld weer advertenties plaatsen op de hoofdpagina van Google, op YouTube, Gmail en Blogger. Voorlopig mogen deze advertenties alleen gericht zijn op Amerikaanse gebruikers.

Strenge voorwaarden

Er zijn wel strenge voorwaarden verbonden aan deze advertenties. Elke crypto-partij die hier gebruik van wil maken moet geregistreerd zijn bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) of een licentie hebben om een landelijke of lokale bank te mogen runnen. In de praktijk betekent dit dat Nederlanders hier nog geen ‘last’ van hebben.

Deze beleidswijziging komt drie jaar nadat Google in maart 2018 alle crypto-gerelateerde advertenties verbood. Google veranderde het beleid echter vijf maanden later, waardoor gereguleerde cryptocurrency-beurzen zoals Coinbase in september 2018 in de Verenigde Staten en Japan konden adverteren. Vanaf vandaag mogen dus andere cryptobedrijven ook adverteren, maar niet iedereen. Advertenties voor initiële coin offerings (ICO’s), gedecentraliseerde financiële (DeFi) handelsprotocollen of promoties van specifieke cryptocurrency’s zijn niet toegestaan ​​onder het nieuwe beleid.

Het moederbedrijf van Google is Alphabet, en afgelopen jaar toucheerden ze een keurige 147 miljard dollar aan inkomsten uit advertenties, wat neerkomt op 80% van de totale inkomsten.

Volgen Facebook en Twitter?

Nu is het afwachten op wat concurrerende bedrijven gaan doen. Waaien ze mee met deze beleidswijziging, of houden ze vast aan het oude beleid om beperkingen op te leggen aan cryptocurrencybedrijven. In 2018 verbood Facebook alle advertenties die cryptocurrency’s promoten, inclusief bitcoin en ICO’s. Een paar maanden later paste Facebook het beleid aan om een ​​beoordelingsproces voor geschiktheid in te voeren voor diegenen die reclame willen maken voor bepaalde cryptocurrency-producten of -diensten. Aanvragers moeten alle licenties, noteringen op openbare beurzen of andere relevante openbare achtergrond indienen.

Twitter verbiedt, net als Facebook en Google, reclame voor ICO’s of crypto-tokenverkopen, maar staat beurzen en wallets van beursgenoteerde bedrijven toe om te adverteren zolang ze voldoen aan de lokale wetgeving.

The post Vanaf vandaag mogen bitcoin en cryptocurrency-partijen weer adverteren op Google appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo