Vanaf maandag 16 augustus wil Mike Novogratz met zijn bitcoin fonds Galaxy Digital Europa veroveren

Bitcoin fonds Galaxy Digital Holdings heeft Tim Grant aangenomen om een Europese divisie te starten. Hij begint maandag 16 augustus.

Bewezen leiderschap

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital: ‘Het verwelkomen van een professional van Tim’s kaliber in het leiderschapsteam van Galaxy Digital markeert een spannend hoofdstuk voor het bedrijf, aangezien crypto- en blockchaintechnologie wereldwijd aan kracht blijven winnen. Tim’s bewezen leiderschap, operationele expertise en bewezen staat van dienst in zowel de traditionele finance als de opkomende crypto-economie zal ons vermogen versnellen om de wereldwijde marktkansen die crypto zijn aan te grijpen.’

Grant was eerder de CEO van SIX Digital Exchange (SDX), de door Zwitserland gereguleerde beurs van digitale activa van SIX Group. Voordat hij bij SDX kwam, bekleedde hij leidinggevende functies bij verschillende financiële dienstverleners, waaronder CEO van het R3 Lab and Research Center en Managing Director bij UBS O’Connor en UBS Investment Bank.

Voornamelijk voor instituties

Wij weten als geen ander dat cryptocurrency steeds populairder wordt in Europa en dat de markt enorm is. Volgens een recent onderzoek van Fidelity Digital Assets vindt 77% van de institutionele beleggers in Europa dat digitale activa deel moeten uitmaken van een portefeuille.

‘Galaxy Digital heeft zichzelf gevestigd als het vooraanstaande crypto- en digitale asset-centric financiële dienstenplatform, dat fungeert als een toegangspoort voor institutionele klanten en bedrijven om deel te nemen aan de snel evoluerende toekomst van financiële diensten,’ aldus Grant. ‘Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij Mike Novogratz en de diepe bank van getalenteerde professionals bij Galaxy die optreden als vertrouwde partners voor klanten, terwijl ze eraan werken om crypto en digitale activa alomtegenwoordig te maken.’

Regelgeving is lastig

De uitbreiding naar Europese markten volgt ook op een recente poging om de overdracht van cryptocurrency-activa in de Europese Unie hard aan te pakken. Beleidsmakers in de EU hebben vorige maand een regel voorgesteld die bedrijven die digitale activa overdragen zou verplichten om details van afzenders en ontvangers aan autoriteiten te melden. Het is een poging om hardhandig op te treden tegen zogenaamd witwassen.

Het EU-voorstel is vergelijkbaar met een bepaling van een Amerikaans wetsvoorstel waarover momenteel in het congres wordt gestemd en die cryptocurrency-‘brokers’ zou verplichten om informatie over transacties te rapporteren.

The post Vanaf maandag 16 augustus wil Mike Novogratz met zijn bitcoin fonds Galaxy Digital Europa veroveren appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo