Valkyrie heeft een aanvraag voor een Bitcoin futures ETF ingediend

De exchange-traded fund wordt in contanten afgewikkeld en op CME verhandeld

De gespecialiseerde vermogensbeheerder Valkyrie heeft een aanvraag voor een Bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) ingediend, dit al volgens een op 11 augustus gepubliceerde aanvraag.

De Valkyrie Bitcoin Strategy ETF zal volgens de aanvraag geen directe investeringen in Bitcoin inhouden. Het zal eerder uit verschillende gekochte BTC futurescontracten bestaan, die in contanten op de Chicago Mercantile Exchange (CME) afgewikkeld en verhandeld worden.

Beleggers die graag een directe blootstelling aan de prijs van Bitcoin willen, moeten een andere belegging dan deze Fund overwegen. De Fund is namelijk als ‘niet-gediversifieerd’ onder de Investment Company Act van 1940 (de ‘wet van 1940’) geclassificeerd”, aldus de aanvraag.

De aanvraag komt slechts enkele dagen na de opmerkingen van de SEC voorzitter Gary Gensler dat de regelgevers ervoor openstonden om exchange-traded funds in overweging nemen die door Bitcoin futures in plaats van door BTC zelf ondersteund worden.

Gensler heeft in de nota’s die op 3 augustus op de SEC website gepubliceerd zijn, verschillende crypto onderwerpen besproken, waaronder crypto-uitwisselingen, gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms en Bitcoin exchange-traded funds. Wat dit laatste betreft, wees hij erop dat de commissie waarschijnlijk een piek in het aantal aanvragen ‘onder de Investment Company Act (‘40 Act)’ zal zien.

Hij merkte verder op dat de wet, naast andere effectenwetten, beleggers de bescherming biedt die ze nodig hebben, eraan toevoegend dat het personeel van de SEC alle aanvragen beoordelen zal, en dan met name de Bitcoin futures exchange-traded funds die voor een notering op de CME gecreëerd zijn.

In het kielzog van deze opmerkingen hebben zowel VanEck, ProShares als Invesco allemaal aanvragen voor een goedkeuring van hun eigen BTC futures ETF’s ingediend. Valkyrie voegt zich zo bij een groeiende lijst van aanbieders die op een feedback van de effectenwaakhond wachten.

De investeringsmaatschappij heeft onlangs 10 miljoen dollar in een Serie A financieringsronde opgehaald om haar plannen voor een ETF kracht bij te zetten. Dit volgde op een aanvraag bij de SEC voor een Bitcoin ETF die het bedrijf al eerder dit jaar ingediend had, en die overigens nog steeds op een goedkeuring van de SEC wacht, net zoals de vele anderen aanvragen die door de bovengenoemde bedrijven ingediend zijn.

The post Valkyrie heeft een aanvraag voor een Bitcoin futures ETF ingediend appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo