Uruguay wil bitcoin als wettig betaalmiddel, tweede land na El Salvador

De kans is meer dan aanwezig dat El Salvador een opvolger krijgt in de vorm van Uruguay wat betreft het adopteren van bitcoin als wettig betaalmiddel. Een Uruguayaanse senator heeft namelijk een wet geïntroduceerd die cryptocurrency’s omdopen tot een wettig betaalmiddel in het Zuid-Amerikaanse land.

De wet die op dinsdag is gepresenteerd door senator Juan Sartori is erop gericht om juridische, financiële en fiscale zekerheid te bieden voor de gehele industrie rondom cryptocurrency’s in Uruguay. “Crypto assets zullen worden herkend en geaccepteerd door de wet. Verder worden ze erkend als wettig betaalmiddel,” aldus het voorstel.

Cryptocurrency’s zijn een kans voor de economie

Na het presenteren van de wet liet Juan Sartori van zich horen op Twitter: “Cryptocurrency’s zijn een kans om investeringen aan te trekken en werkgelegenheid te creëren.” Net als El Salvador ziet Uruguay de adoptie van bitcoin dus als een kans om zichzelf economisch gezien in een betere positie te werken. Voor landen die vanwege hun zwakke economie en nationale valuta gedwongen worden te kiezen voor de Amerikaanse dollar of bitcoin kan het zeker interessant zijn om in ieder geval een combinatie te proberen.

Las criptomonedas son una oportunidad para crear inversión y trabajo. Hoy presentamos un proyecto de ley, pionero en el mundo, que busca establecer un uso legítimo, legal y seguro en los negocios vinculados con la producción y comercialización de monedas virtuales en Uruguay.

— Juan Sartori (@JuanSartoriUY) August 3, 2021

In het wetsvoorstel is vastgelegd dat ieder natuurlijk persoon of bedrijf cryptocurrency’s mag ontvangen of versturen als wettig betaalmiddel. Zowel bij hun eigen bank als bij gelicenseerde aanbieders van cryptodiensten in Uruguay.

Als het wetsvoorstel de eindstreep haalt, dan komt de overheid met een “eerste licentie” die bedrijven de mogelijkheid moet bieden om cryptocurrency’s te verhandelen op beurzen. Een tweede licentie moet er uiteindelijk voor zorgen dat bedrijven cryptocurrency’s kunnen vasthouden en bewaren. Een derde licentie moet bedrijven de mogelijkheid geven om eigen cryptocurrency’s of tokens uit te geven. Wat we hier precies van moeten verwachten is nog niet helemaal duidelijk.

Hoe groot is de kans dat het wetsvoorstel het gaat halen?

Er zijn vaker politici met wilde plannen die een wetsvoorstel gebruiken om aandacht te genereren voor hun eigen campagne. Vaak hebben deze figuren een politieke minderheid en niet de macht om een voorstel door al de benodigde poorten te krijgen. Datzelfde kan echter niet gezegd worden over Juan Sartori en zijn National Party.

De coalitie waar Sartori met zijn National Party inzit heeft namelijk een meerderheid van 17 van de 30 zetels in de senaat. De Coalición Multicolor, zoals ze door het leven gaan, heeft dus wel degelijk de machtspositie om het wetsvoorstel naar de finishlijn te krijgen. De kans is dus zeker aanwezig dat Uruguay na El Salvador het tweede land wordt waar bitcoin is erkend als wettig betaalmiddel.

Stap voor stap beginnen landen aan de periferie van het financiële systeem de potentiële economische reddingsboot die bitcoin voor ze vormt te herkennen. Het interessant is dat landen helemaal niet all-in hoeven te gaan om hiervan te kunnen profiteren. Zonder het conventionele systeem in één klap compleet los te laten, hebben ze de mogelijkheid om rustig met bitcoin te experimenteren om te zien wat het doet voor de economie. Als hodlers zeggen wij uiteraard geen nee tegen dit soort ontwikkelingen. Wordt vervolgd.

The post Uruguay wil bitcoin als wettig betaalmiddel, tweede land na El Salvador appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo