Uniswap prijsanalyse: de bulls staan onder druk terwijl UNI met 4,5% zakt

Het UNI prijsplaatje suggereert dat de bulls op de steun van het 200-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde kunnen vertrouwen

Het Uniswap token verandert op het moment van schrijven zo rond de 29,30 dollar van eigenaar, wat ongeveer 4,5% lager is dan 24 uur geleden. De prijs van dit op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol (DEX) bereikte een 24-uurse piekprijs van 31,2 dollar, maar de bears sleepten het vervolgens naar een dieptepunt van 28,50 dollar. Zij bleven daar onvermurwbaar en probeerden zo ook alle bullishe pogingen om weer boven de 29 dollar te komen tegen te gaan.

Uniswap wordt alsmede met een aanboddruk geconfronteerd nadat het sentiment over de cryptomunt bearish werd. Het UNI token staat momenteel in het rood, net als de meeste andere top cryptomunten, waarbij alle top tien cryptovaluta’s (afgezien van Solana (SOL) en Polkadot (DOT)) op het moment van schrijven in de min staan.

Bitcoin is met 2,8% tot onder de 46.000 dollar gezakt, terwijl Ethereum met 3,4% is gedaald, waarbij de bulls het nog boven de 3.100 dollar proberen te houden. Van al deze large cap cryptovaluta’s is XRP nog wel het meest in prijs gezakt, dit met een prijsdaling van 10% in de afgelopen 24 uur om nu zo rond de 1,17 dollar van eigenaar te wisselen.

De crypto marktkapitalisatie is, volgens gegevens van CoinGecko, in totaliteit met 2,9% tot 2,04 biljoen dollar gekrompen.

Uniswap prijsanalyse

Het UNI/USD handelspaar verhandelt nog steeds boven een bullishe trendlijn die sinds het herstel van het dieptepunt van 14,02 dollar op 21 juli werd gevormd. Deze opwaartse trend heeft ervoor gezorgd dat de bulls boven het 200-daagse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde uitkwamen, met daarbij de vorming van een belangrijke ondersteuning zone in de buurt van de 28,15 dollar. 

UNI/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI bevindt zich positief boven de 65, terwijl de MACD zich ook in de bullishe zone vertoeft, hoewel het hierbij wel een mogelijke negatieve cross-over suggereert.

In dit geval moeten de bulls boven de stijgende trendlijn blijven om het 30 dollar prijsniveau in hun blikveld te houden. Een duidelijke doorbraak boven deze barrière kan namelijk tot een opwaartse druk richting de 31,25 dollar leiden (de 24-uurse piekprijs), van waaruit de kopers zich vervolgens op de weerstandszone in de buurt van de 35 dollar kunnen richten, en heel misschien zelfs de 40 dollar.

Als het niet boven de 28,15 dollar kan blijven, dan zou UNI richting de 200 SMA (26,51 dollar) kunnen zakken. Indien de bearishe druk nadien op korte termijn mocht toenemen, dan zou het volgende ondersteuningsniveau zich in de buurt van de 23,75 dollar moeten bevinden.

The post Uniswap prijsanalyse: de bulls staan onder druk terwijl UNI met 4,5% zakt appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo