Uniek: Ethereum had allereerste deflatoire dag en werd even schaarser

Afgelopen week behaalde Ethereum een mooie mijlpaal. Voor het eerst in de geschiedenis werd er meer Ethereum uit de roulatie gehaald door het verbranden van transactiekosten, dan dat er ethers bijkwamen via beloningen voor miners.

Ethereum werd even schaarser

Gedurende een periode van 24 uur daalde het aanbod aan beschikbare ethers, wat voor schaarste zorgt. Dat zie je in de grafiek hieronder, de gele lijn piekte even boven de stabiele zwarte lijn. De gele lijn geeft aan hoeveel er ethers er die dag uit de roulatie zijn gehaald, en de zwarte lijn is wat miners krijgen als beloning voor het minen. Dat is op dit moment de enige manier om nieuwe ethers toe te voegen aan het aanbod.

Bron: Carbono.com

Op 4 september nam het aanbod van Ether echter opnieuw toe, wat betekende dat de cryptocurrency opnieuw inflatoir werd.

Meer dan 700 miljoen euro

Op het moment van schrijven zijn er 212.444 ethers permanent uit de roulatie gehaald. Tegen de huidige Ethereum koers vertegenwoordigt dat een waarde van 705,3 miljoen euro. Nog geen twee weken geleden behaalde het netwerk de mijlpaal van 100 duizend verbrande ethers.

Volgens de website ultrasound.money is NFT-marktplaats OpenSea verantwoordelijk voor de meeste verbrande ethers. Daarna komen reguliere transacties en Uniswap.

Bron: ultra.sound

Sinds 5 augustus

Op 5 augustus werd een upgrade doorgevoerd op het netwerk van Ethereum. Een van de meegenomen verbeteringen is EIP-1559, deze zorgt ervoor dat het monetaire beleid van Ethereum is veranderd door een deel van de transactiekosten te verbranden in elk nieuw blok. Die transactiekosten gingen eerder van gebruikers naar miners.

Vanwege deze verandering is de op één na grootste cryptocurrency nu in staat om de inflatiedruk te compenseren die wordt uitgeoefend door de uitgifte van nieuwe munten. Sommige voorstanders van Ethereum durven de munt nu zelfs ultrasound money te noemen. Ofwel, gezond geld.

Hieronder het aantal nieuwe ethers in omloop sinds de upgrade op 5 augustus live ging. Tot nu toe is de trend dalende.

Bron: theblockcrypto

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo