Unicorn in cryptocurrency industrie Fireblocks haalt honderden miljoenen op

Fireblocks maakte afgelopen week bekend dat ze 310 miljoen dollar (261 miljoen euro) aan vers kapitaal hebben opgehaald bij investeerders. Hiermee is de waardering van het platform gestegen tot 2 miljard dollar (1,68 miljard euro). Fireblocks biedt diensten waardoor banken en andere financiële instellingen cryptocurrency’s kunnen opslaan, verplaatsen en uitgeven.

Alles draait om timing

Een van de dingen die het bedrijf met de fondsen hoopt te doen, is samenwerken met traditionele financiële instellingen om meer geld naar de blockchainindustrie te krijgen, aldus Michael Shaulov, chief executive officer bij Fireblocks.

‘Timing is alles en ik denk dat dit nu het begin is van de echte kans om het te doen,’ vertelde Shaulov in een interview met Reuters. ‘We hebben heel wat projecten gezien en… het komt er op neer dat niet alleen de wil om aan te pakken, maar ook de technologie heeft de hoogste niveaus van de bank overtuigd.’ Gezien het succes van de grootste blockchain van de wereld, die van bitcoin, is het niet verwonderlijk dat anderen in de financiele sector gebruik willen maken van blockchain.

Grote markt

Velen hadden verwacht dat de banksector al lang met deze technologie in zee was gegaan, maar dat valt vooralsnog tegen. Helaas voor hun, want de markt is enorm. Recente statistieken wijzen op een enorme toename van gebruikers van digitale activa. Volgens Fireblocks zelf zijn er in het tweede kwartaal van 2021 meer dan 70 miljoen geregistreerde wallets. In 2016 waren dit er nog niet eens 11 miljoen, aldus Fireblocks. Tegen 2022 wordt verwacht dat meer dan een miljard mensen blockchain-portefeuilles zullen gebruiken.

‘Terwijl crypto steeds belangrijker wordt, zien we een explosie van bedrijven die digitale activa verwerken, waaronder crypto-native bedrijven, fintech-bedrijven, neobanken en traditionele financiële instellingen”, zegt Ravi Gupta, Partner bij Sequoia Capital, in het persbericht. ‘De veilige opslag en overdracht van digitale activa zal de kern zijn van al deze bedrijven, en Fireblocks is gepositioneerd om de infrastructuur te worden voor bedrijven om digitale activa te beveiligen en te verplaatsen. Het visionaire team van Fireblocks levert kritieke infrastructuur aan een nieuwe financiële wereld en we zijn verheugd om hun partner te zijn.’

Invloedrijke spelers

De financieringsronde werd mede geleid door investeringsmaatschappijen zoals Sequoia Capital, Stripes, Spark Capital, Coatue, DRW Venture capital en SCB 10X, de venture-tak van de Thaise Siam Commercial Bank (SCB.BK).

Sinds de oprichting in 2019 heeft Fireblocks in totaal 489 miljoen dollar opgehaald bij enkele van de grootste wereldwijde durfkapitaalinvesteerders in de fintech-, blockchain- en cyberbeveiligingsruimte, waaronder Cyberstarts, Eight Roads, Tenaya Capital, Swisscom, Paradigm, Ribbit Capital en Coatue.

The post Unicorn in cryptocurrency industrie Fireblocks haalt honderden miljoenen op appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo