Topanalist: Bitcoin ondanks daling nog altijd in een bullmarkt

De populaire analist Kevin Svenson is van mening dat Bitcoin ondanks de stevige koersdalingen nog altijd in een bullmarkt zit. Zolang Bitcoin zich boven de 55.000 dollar kan handhaven moeten we ons volgens Svenson geen zorgen maken over de koersactie van de digitale munt.

“Er is voor mij geen reden om te denken dat we niet in een parabolische trend zitten”, aldus Svenson.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bullish over Bitcoin

“Zolang we rond de koers van 55.000 dollar opspringen en stijgen is er niets aan de hand. Dan is er nog steeds sprake van een exponentieel hoger dieptepunt, wat betekent dat er sprake is van een parabolische trend die nog altijd intact is”, aldus Kevin Svenson.

Volgens de analist is er nog altijd sprake van een parabolische trend en kunnen we ons voor het vervolg van 2024 opmaken voor verdere koersstijgingen.

Alleen als Bitcoin onder de 50.000 dollar terechtkomt zou het gedurende de volledige zomer in een consolidatiefase kunnen komen, zo vertelt de analist in zijn nieuwe video.

“Deze koersdip voor Bitcoin is niet anders dan de correcties die we op eerdere momenten zagen. Zelfs als we deze vergelijken met de correctie na de lancering van de ETFs.

Tot nu toe staan we er goed voor. Natuurlijk is er altijd een kans dat Bitcoin verder daalt. Als we hier het momentum verliezen, dan zou dat een saaie zomer kunnen opleveren voor de digitale munt”, zo gaat Svenson verder.

Belangrijke periode voor Bitcoin

Wat de koers betreft valt het de afgelopen dagen tegen voor Bitcoin. Op het moment van schrijven zijn de bulls in gevecht met de bears om de koers boven de 60.000 dollar te houden. Vooralsnog lijkt dat de slagen, maar de strijd is nog niet gestreden.

Zo is er in aanloop naar de halving in ieder geval sprake van een gigantische bak aan volatiliteit.

Voor nu staat die langverwachte halving op het programma voor de nacht van vrijdag op zaterdag. Op 20 april om 5.05u in de ochtend moet het magische moment plaatsvinden.

Met de volgende halving zakt de beloning voor Bitcoin miners voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. Hiermee daalt de jaarlijkse inflatie van Bitcoin van 1,7% naar 0,85%.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo