Tom Lee: Bitcoin kan $500.000 bereiken in 5 jaar door spot ETF’s in de VS

Tom Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors en voormalig Chief Equity Strategist bij J.P. Morgan, staat bekend om zijn diepgaande analyse van markttrends en investeringskansen. Op 10 januari 2024 sloot hij zich aan bij Joe Kernen op CNBC’s “Squawk Box” om verschillende onderwerpen te bespreken, waaronder de beslissing van de SEC over spot Bitcoin ETF’s, markttrends, het rentepad van de Federal Reserve en het algemene economische vooruitzicht voor 2024, inclusief het risico op een recessie.

Lee’s optimisme voor 2024

Lee voorspelt een goed jaar voor aandelen in 2024 en verwacht dat de inflatieoorlog niet langer een primaire zorg zal zijn. Hij voorziet versnellende winstgroei en stijgende kapitaaluitgaven (CAPEX). De eerste zes maanden kunnen echter uitdagend zijn vanwege investeerdersangst over de acties van de Federal Reserve.

Aandelenmarkt & kans op een recessie

Lee suggereert dat de markt tegen maart een daling van maximaal 5% zou kunnen zien, wat hij beschouwt als een koopkans. Hij gelooft niet dat de economie op weg is naar een harde landing, met het enige significante risico als een mogelijke recessie.

Lee schat het risico op een recessie laag in, ongeveer 20% of zelfs lager, wat typisch is voor elk willekeurig jaar. Hij merkt op dat de markt een hoger risico op een recessie heeft ingeprijsd dan wat hij waarschijnlijk acht.

Winstverwachting voor 2024

Lee verwacht een winststijging van 10% op de S&P 500 in 2024. Hij anticipeert op een verbetering van de vraag naar producten, vooral naarmate de rentetarieven dalen, wat de vraag naar huisvesting stimuleert en een vermenigvuldigingseffect heeft op het BBP.

Lee besprak het debat over het aantal verwachte renteverlagingen door de Federal Reserve in 2024. Hij benadrukte dat inflatie op een neerwaartse trend ligt en tegen het einde van het jaar het streefdoel zou moeten benaderen. Volgens hem zou de focus minder moeten liggen op het aantal renteverlagingen door de Federal Reserve en meer op hoe de obligatiemarkt reageert op de trends in de inflatie.

Inflatie en verwachtingen

Lee merkte op dat de consumentverwachtingen voor inflatie zijn teruggekeerd naar niveaus van vóór de pandemie. Hij wees erop dat als huis- en autoprijzen normaliseren, er niet veel inflatie zal zijn. Hij suggereerde zelfs dat de prijzen van gebruikte auto’s in de komende 12 maanden aanzienlijk zouden kunnen dalen.

Bitcoin prijsvoorspelling

Gevraagd naar Bitcoin voorspelde Lee dat de prijs ervan binnen de komende 12 maanden de $100.000 zou kunnen overstijgen en mogelijk meer dan $150.000 zou kunnen bereiken. Hij benadrukte het eindige aanbod van Bitcoin en het potentieel voor een aanzienlijke toename van de vraag:

“Ik denk dat in de komende 12 maanden iets boven de $100.000, misschien $150.000. En in de komende vijf jaar is er een eindig aanbod, en nu hebben we mogelijk een enorme toename van de vraag met de goedkeuring van een spot Bitcoin [exchange-traded fund], dus ik denk dat iets rond de $500.000 in vijf jaar potentieel haalbaar zou zijn.”

Dit optimistische vooruitzicht van Tom Lee wijst op een mogelijke sterke groei voor Bitcoin, gedreven door institutionele vraag die wordt aangewakkerd door de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten.

All Dutch and English crypto news!

LTO Network makes their Layer-1 blockchain available for the fight against counterfeit goods

Amsterdam, Netherlands, February 29th, 2024, Chainwire Scantrust and LTO Network Partnering for Secure, Transparent items. Scantrust’s innovative Secure QR codes, a well-known and proven tool against counterfeiting,...

Roll1ng Thund3rz Unveils Web3War® v3.0: Pioneering the Future of Gaming with Skill2Earn Dynamics

Singapore, Singapore, February 29th, 2024, Chainwire In a monumental leap forward for the gaming industry, Roll1ng Thund3rz (RTz), the pioneering Web3 gaming company, proudly announces the...

Crypto.com teams up with BTG Pactual for BTG Dol stablecoin listing

Crypto.com partners with BTG Pactual to list BTG Dol stablecoin in Latam. The collaboration aims to bridge traditional banking with the crypto market. BTG Dol is to...

Is het nu tijd voor memecoins? Dogecoin (DOGE) schiet omhoog

Dogecoin (DOGE) heeft een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende toename van 29% in de afgelopen 24 uur. Momenteel handelend op €0,11, plaatst deze stijging...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo