Tim Cook heeft cryptocurrency’s, maar Apple heeft geen bitcoin of andere crypto’s

Tim Cook zei tijdens een interview tijdens een online evenement van DealBook dat hij cryptocurrency’s heeft en er al een tijd in geïnteresseerd in is. Daarentegen verwacht hij niet dat Apple op korte termijn iets met crypto’s gaat doen.

Hij zei verder dat hij cryptocurrency’s heeft gekocht. ‘Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille,’ zei hij tegen Andrew Ross Sorkin van DealBook, en hij voegde er snel aan toe dat hij geen beleggingsadvies gaf. Hij zei dat hij wat onderzoek naar crypto heeft gedaan en er al een tijdje in geïnteresseerd is.

Apple heeft geen cryptocurrency’s

Zijn persoonlijke interesse staat haaks op het bedrijfsbelang van Apple. Cook verwacht niet dat Apple zich zal aansluiten bij een groeiend aantal grote bedrijven die crypto in hun bedrijfsactiviteiten opnemen. Niet als betaalmiddel, maar ook niet als manier om hun portfolio te diversifiëren.

Het bedrijf heeft ongeveer 200 miljard dollar op de rekening staan maar is niet van plan om hier bitcoin van te kopen: ‘Ik denk niet dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen,’ zei hij. Hij voegde eraan toe dat Apple geen plannen heeft om crypto te accepteren als betaalmethode. ‘Het is niet iets dat we onmiddellijk van plan zijn te doen.’

Steve Wozniak heeft bitcoin

Dat laatste valt nog te bezien, als ze hun producten willen aanbieden in El Salvador. En als andere landen bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel, dan moet Apple wel overstag gaan.

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, is wel een groot voorstander van bitcoin. Volgens hem is bitcoin een wiskundig wonder en is het beter om waarde aan te houden in bitcoin dan in goud. Wozniak zegt: ‘Doordat goud slechts beschikbaar is in fysieke vorm is dit een stuk minder toegankelijk dan bitcoin.’ In 2018 zei hij dat hij bitcoin leuk vindt om mee te spelen:

‘Ik heb best veel bitcoin maar ben er niet ingestapt om de investeerder uit te hangen. Ik heb bitcoin om ermee te experimenteren en om te kijken hoe het werkt om wereldwijd dingen te kopen en verkopen voor bitcoin. Het is leuk om mee te reizen en om restaurants te vinden die bitcoin accepteren.’

The post Tim Cook heeft cryptocurrency’s, maar Apple heeft geen bitcoin of andere crypto’s appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo